Naslovna / Lepota

Hidrokoloidni flasteri za akne i bubuljice iz dubljih delova kože izbacuju nečistoće

Priredio/la: D.T.|15:00 - 04. 07. 2021.

Umesto ceđenja i potencijalnog oštećenja kože, na akne i bubuljice sada možete da stavite nalepnicu i rešite problem

akne-flasteri za akne-bubuljice -lečenje Nalepnice za akne su sve je popularnije sredstvo za tretman bubuljica Foto: Shutterstock

Umesto da pipate i sami cedite bubuljice i akne (ne, nikako) možda možete da probate neki od hidrokoloidnih flastera/nalepnica, koje se na licu ostavljaju da deluju preko noći. Flaster za akne, koji može u roku od 24 sata da ukloni neprijatnu izraslinu s lica, sve je popularnije sredstvo za tretman bubuljica. Pojedini stručnjaci savetuju upotrebu ovih flastera, kao i svih sredstava koji u sebi sadrže salicilnu kiselinu i benzoil peroksid.

Inovacija korejske kozmetike

Flasteri za akne su inovacija potekla iz korejske kozmetike. Umesto ceđenja i potencijalnog oštećenja kože, na akne i bubuljice sada se može staviti flaster. Najtanji, nevidljivi flasteri idealni su za dnevno nošenje, tako da možete da tretirate svoje nepravilnosti na licu kad god to želite. Inače, noć je savršeno vreme za zaceljivanje bubuljica u potpunoj privatnosti.

Za razliku od nekih drugih tretmana, nalepnice protiv akni neće ostaviti kožu suvom i perutavom. Većina izgleda kao mali kružni hidrokoloidni flaster, što znači da upija tečnost iz bubuljice. Dermatolozi naglašavaju da postoje i nalepnice dizajnirane sa izuzetno tankim mikroiglicama koje pomažu sastojcima za borbu protiv akni da što dublje prodru u kožu i efikasnije zaleče problematično upalno mesto.

Manji rizik od ožiljaka i infekcija

Nalepnice protiv akni takođe imaju dodatnu prednost jer sprečavaju pogoršanje stanja kože sa bubuljicama, što je ključno za problematičnu kožu s obzirom na to da ceđenje bubuljica povećava upalne procese i može da uspori  proces zarastanja. Na taj način se povećavaju i šanse za stvaranje ožiljaka i infekcije.

Da biste znali da li flaster zaista radi možete da vidite na osnovu toga kako se proces odvija – prozirni flaster postaje beli i širi se, a koža (tamo gde je bila bubuljica) se izravna i više nije crvena. Nakon nekoliko sati (ili dobrog sna) odlepite flaster koji je „pokupio“ svu nečistoću iz akne ili bubuljice. Naravno, pre nego što se flaster stavi na lice, neophodno je prvo ukloniti šminku, a zatim dobro oprati i očistiti lice. 

Flasteri za akne i bubuljice podstiču dejstvo aktivnih supstanci

Dermatolozi naglašavaju da su hidrokoloidni flasteri za akne i bubuljice efikasni zato što smanjuju infekcije, upijaju višak tečnosti i imaju efekat sličan vakuumu. Ovi flasteri nastoje da iz dubljih delova kože izbace nečistoće i masnoće, koji su glavni krivici za nastanak akni. Stručnjaci savetuju i da se obični flasteri koriste kao sredstvo protiv bubuljica, ali obavezno uz sredstva koja sadrže salicilnu kiselinu ili benzoil peroksid. Prema objašnjenju dermatologa, flaster podstiče aktivna hemijska sredstva da efikasnije prodru u akne i bolje deluju. 

Salicilna kiselina jedna je od najčešćih sastojaka lekovitih preparata za uklanjanje akni. Primenjuje se i kao terapija kod psorijaze, bradavica, nekih infekcija kože, seboreje i peruti.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo