Naslovna / Korona

Otkriven još jedan, NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA

10:30 - 02. 11. 2020.

Pored primarnih simptoma kao što su suvi kašalj, bol u grlu, temperatura, opšta slabost, malaksalost… stručnjaci su otkrili još jedan simptom korona virsa, koji se razlikovao od pacijenta do pacijenta

osip na koži korona Neki pacijenti imaju crvene mrlje, a neki osip kao male boginje Foto: Shutterstock

Infekcija covid 19 kod pacijenata izaziva suvi kašalj, bol u grlu, temperaturu i opštu slabost, malaksalost… a otkriven je i novi simptom korona virusa. Iako je reč o bolesti respiratornog sistema, kod nekih pacijenata zaraženih korona virusom pojavio se i osip na koži.

Rezultati italijanske studije

Nekoliko studija koje su sprovedene osip na koži upravo vezuju uz covid 19. Prema studiji koju su sproveli dermatolozi u Lombardiji, u Italiji, 18 od 88 pacijenata s korona virusom, koje su pregledali u bolnici, razvili su osip nakon zaraze. King’s College u Londonu takođe je jasno naznačio osip na koži kao glavni simptom korona virusa.

Crvene mrlje ili „boginje“

Kako je ustanovljeno, osip se razlikovao od pacijenta do pacijenta. Neki su imali crvene mrlje, a kod nekih je izgledao poput malih boginja. Upravo zbog toga što se osip razlikuje kod pacijenata, lekari napominju da je teško jednim pregledom utvrditi da li je reč o korona virusu ili je osip posledica nečega drugog.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo