Naslovna / Fitness

Ove tri vežbe uradite svakog jutra. Traju samo 5 minuta, a olakšaće vam dan

Priredio/la: eKlinika|9:00 - 18. 04. 2021.

Ove jednostavne vežbe možete da uradite i dok ste još u krevetu. Probajte, sigurno će vam prijati!

jutarnje vežbe- istezanje- leđa- kičma Ova vežba popravlja držanje tela i jača kičmu Foto: Shutterstock

Svako jutro započnite sa ove tri efikasne vežbe koje će vas brzo razbuditi i prodrmati, a za koje treba da odvojite samo 5 minuta. One će vam pomoći da lakše savladate dan, posebno ako je pred vama prenatrpana svakodnevnica. Ako ih radite svakog jutra, leđa će vas manje boleti, bićete manje napeti tokom dana i osećaćete se mnogo bolje i „življe“.

Istegnite leđa i zadnju ložu

Vežba za istezanje leđa i zadnje lože

Vežba za istezanje leđa i zadnje lože, Foto Shutterstock

Povucite oba kolena što više prema prsima i rukama obuhvatite noge. Ne podižite glavu i ne naprežite vrat. Udahnite duboko 3-4 puta. Osetite kako vam se istežu zadnjica i donji deo leđa. Zatim ispružite noge i opustite se. Ponovite ovu vežbu tri puta.

Istegnite ramena i leđa

Vežba za istezanje leđa i ramena

Vežba za istezanje leđa i ramena, Foto Shutterstock

Sedite na pete, stomak naslonite butine, a ruke ispružite ispred sebe. Ruke treba da vam budu priljubljene uz glavu. Osetite kako istežete leđa i ramena. Duboko udahnite 3-4 puta. Potrudite se da se istezanjem oslobodite napetosti u godnjem delu tela.

Oslobodite kičmu napetosti

Dok ležite na stomaku polako se rukama oduprite podlozi ili krevetu. Trudite se da vam butine ostanu priljubljene uz krevet, a godnji deo izdignite. Povucite ramena unazad, kao da pokušavate da „spojite lopatice“. Udahnite duboko 3 -4 puta i polako se vratite u ležeći položaj. Ponovite ovu vežbu tri puta. Ova vežba radi se i u jogi, a popravlja držanje tela, jača kičmu, ruke, zglobove šaka, stomak i sedalne mišiće.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo