Naslovna / Vesti

Za građane Srbije obezbeđeno 1,8 miliona vakcina protiv korona virusa

Priredio/la: I. V.|11:22 - 12. 11. 2020.

Vakcinu protiv korona virusa prvo će dobiti zdravstveni radnici, vojska, policija, najugroženiji građani, stara lica, pa tek onda sredovečni i mladi ljudi

vakcine covid 19 korona Kineska vakcina je sve traženija na svetskom tržištu Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obraćajući se danas javnosti izjavio „da smo do sada preko Kovaks sistema obezbedili za kraj ove i za narednu godinu 1.800.000 doza vakcine protiv korona virusa.

Do kraja januara dovoljno vakcina za zdravstvo

– U ovom trenutku izgleda da će biti reči o Fajzer-Bionteh vakcinama. Pregovaramo i sa kineskim i ruskim parnerima koji bi vakcinu mogli da nabave. Pokušaćemo do kraja januara da obezebedimo dovoljno vakcina za zdravstveni sektor, ali i vojsku i policiju čime bismo olakšali njihov posao – rekao je predsednik Srbije. On je dodao, da će odmah posle zdravstvenih radnika, policije i vojske, vakcinu moći da dobije ona grupu ljudi koji imaju najteže bolesti, najstariji građane, pa tek onda sredovečni ljud i mlađe osobe.

Prve vakcine pre kraja decembra 2020.

– U svakom slučaju daćemo sve od sebe da obezbedimo što je moguće više vakcina i da završimo borbu protiv covid 19 kao jednu od najuspešnijih zemalja u Evropi. Važna poruka za građane je da ćemo pre kraja decembra imati prve vakcine u našoj zemlji – istakao je predsednik.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo