Naslovna / Vesti

Septembar je mesec borbe protiv malignih oboljenja krvi

Priredio/la: J. T.|9:00 - 26. 09. 2020.

Leukemija je teška maligna bolest, sa vrlo neizvesnim prognozama, dok je lečenje dugotrajno, skupo i praćeno ozbiljnim komplikacijama. Zato je obolelima potrebna pomoć…

− Poslednjih godina hronična mijeloidna leukemija dosta je dobro pokrivena terapijama i dijagnostikom. Međutim kod akutne mijeloidne leukemije nedostaju nam savremene terapije koje su registrovane u Srbiji, ali na žalost još uvek nisu dostupne pacijentima. Takođe, bolnicama pored kadrovskih, nedostaju i smeštajni kapaciteti, s obzirom da sterilni blokovi postoje samo u transplatacionim centrima –  kaže predsednik udruženja obolelih od leukemije, „Leuka“, Predrag Slijepčević i dodaje da je leukemija teška maligna bolest, sa vrlo neizvesnim prognozama, dok je lečenje dugotrajno, skupo i praćeno ozbiljnim komplikacijama.

Zato ovo udruženje, u mesecu borbe protiv malignih oboljenja krvi, u saradnji sa Rotary club Stari Grad organizuje humanitarni turnir u tenisu. Humanitarni turnir održava se u nedelju 27. septembra od 14 časova na terenima teniskog kluba Topaco u Starom Košutnjaku u Beogradu.

Sva prikupljena sredstva namenjena su za podršku obolelima od leukemije i udruženju Leuka. Svi zainteresovani mogu da se prijave na rotarybgd.starigrad@gmail.com ili na telefon +381 64 111 2677 i time uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

− Humanitarni turnir ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć članovima udruženja, ali i da podigne svest o važnosti dobrovoljnog davanja trombocita i doniranja matičnih ćelija za obolele. Do sada se za turnir prijavilo više od 20 učesnika, očekujemo da pored humanitarnog, akcija ima i edukativno-informativni karakter, a pobedniku će pehar uručiti naša proslavljena teniserka Bojana Jovanovski – ističe Predrag Slijepčević.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo