Naslovna / Vesti

10. Maraton i trka podrške osobama obolelim od dijabetesa održava se u nedelju

Priredio/la: Ma.R.|12:30 - 09. 11. 2021.

Život sa dijabetesom može da bude kvalitetan,a to će pokazati i učesnici trke na 7.700 metara, koja se može preći trčanjem, šetnjom ili na rolerima

Plavi krug, maraton i trka podrške, dijabetes Sa jednog od prethodnih „Plavih krugova“ Foto: Privatna arhiva

Za predstojeći Svetski dan dijabetesa, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ organizuje 14. novembra, na Adi Ciganliji,  jubilarni 10. Maraton i trku podrške osobama obolelim od dijabetesa. Interesovanje za ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve je veće, a to potvrđuje i podatak da se sada prijavilo više od 500 osoba iz cele Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Svi oni će istrčane kilometre posvetiti osobama obolelim od dijabetesa, kao znak podrške.

Podrška trčanjem, šetnjom ili na rolerima

Start maratonske trke je kod „bandži džampa“, u 10 časova, a trka podrške startovaće istog dana tačno u podne, i u njoj je slobodno učešće za sve one koji žele da na ovaj način iskažu solidarnost osobama koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Dužina kruga je 7.700 metara, a trka se može preći trčanjem, šetnjom ili na rolerima.

Na ovaj način, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ već deceniju podseća javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa, uz redovne kontrole i urednu regulaciji nivoa šećera u krvi.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta Novi Beograd i ekipa Hitne pomoći Bel Medic, a na usputnim punktovima, volonteri će trkačima meriti nivo šećera u krvi, i deliti osveženje.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo