Naslovna / Vesti

Otvorena prva dečija kovid ambulanta u Kragujevcu

Priredio/la: I. V.|13:34 - 07. 12. 2020.

Prva dečja kovid ambulanta primaće male pacijente svakod dana u utvrđenom terminu  i u njoj će moći da se urade sve neophodne analize

dečija kovid ambulanta Sva zaražena deca su deca zaraženih roditelja Foto: Shutterstock

U prostorijama dečjeg Odeljenja otorinolaringologije u zgradi ATD danas je počela da radi prva dečja kovid ambulanta u Kragujevcu. Po rečima portparolke Doma zdravlja Danijele Petrović, od oko 50 pregledane dece, 95 odsto je bilo na koronu. Zbog velikog broja dece sa simptomima korona virusa koja su se javljala u kragujevački Dom zdravlja, odlučeno je da se deci obezbede uslovi da budu pregledani u posebnoj dečjoj kovid ambulanti.

Deca zaraženih roditelja

– Deca imaju različite simptome, pored respiratornih tegoba i temperature, javljaju se i sa digestivnim smetnjama, prilivom i povraćanjem, opštom malaksalošću i bolom u leđima – izjavila je za agenciju Beta, a prenose mediji, Danijela Petrović i istakla da su to deca čiji su roditelji takođe inficirani korona virusom. Deca najmlađeg uzrasta, kako je objasnila, kod kojih je manje prisutna infekcija, i dalje treba da se javljaju svom pedijatru koji će ih, po potrebi, usmeriti na dalju dijagnostiku.

Sve analize rade se u ambulanti

Dečja kovid ambulanta u Kragujevcu radi svakog dana od 7 do 21h i za preglede su angažovane dve ekipe zdravstvenih radnika. Pored pregleda pedijatra, u ambulanti se rade i laboratorijske analize, brzi antigenski testovi i PCR testovi, ukoliko je antigenski negativan, kao i snimanje pluća.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo