Naslovna / Psihologija

Prijavite se za podršku psihoterapeuta u danima praznika

Priredio/la: eKlinika|10:00 - 21. 12. 2020.

Grupa psihoterapeuta pruža besplatnu psihološku pomoć u dane praznika, sve do 15. januara

Potražite pomoć Foto: Shutterstock

Bliži se sezona praznika, drugačija od bilo koje prethodne. Iako je psihoterapijska praksa generalno pokazala da se baš u ovom periodu beleži veći broj klijenata koji se žale na depresiju, anksioznost, stres, usamljenost I suicidalne misli, ove godine, usled pandemije koronavirusa, mnogi se nose sa dodatnim pritiskom. Moguće je da ste tužni, zbunjeni, frustrirani, da brinete o svom i zdravlju vaših bližnjih, da tugujete ili se osećate dodatno izolovano. Stres koji pandemija nosi ostavio je posledice na mentalno zdravlje i učinio podršku važnijom neko ikada pre.

Zato je u cilju prevencije, portal psihobrlog.com organizovao mini inicijativu i okupio grupu psihoterapeuta koji su zainteresovani da svima onima koji u ovom periodu osećaju potrebu za psihološkom podrškom, održe jednu besplatnu psihoterapijsku seansu, u periodu do 15. januara.

Šta podrazumeva jedna besplatna psihoterapijska seansa?

Jedna seansa nije i ne može biti reprezentativna za celokupan psihoterapijski proces niti odnos. Ipak, može vam omogućiti da u određenoj meri doživite iskustvo psihoterapijske seanse, i vidite kako to sve u praksi zapravo izgleda.

U okviru jedne psihoterapijske seanse (u trajanju od jednog sata) možete odabranog terapeuta da pitate sve što vas zanima o psihoterapijskom procesu ili o terapijskom pristupu koji izabrani terapeut koristi. Možete da se raspitate o problemu sa kojim se suočavate, dobijete stručno mišljenje i smernice kako da mu pristupite i koje terapijske tehnike, knjige, aplikacije, grupe podrške i slično da koristite.

Naravno, jedna seansa nije dovoljna da se bilo koji problem reši. Ponekad je potrebno nekoliko susreta da se problem uopšte opiše. Savetujemo vam da na ovu seansu dođete sa što konkretnijim pitanjima kako biste je najbolje iskoristili.

Ukoliko ste, nakon jedne besplatne seanse, zainteresovani da sa izabranim terapeutom stupite u psihoterapijski proces, svakako to možete predložiti. Budući susreti nakon besplatne seanse zavise samo od vašeg dogovora sa izabranim terapeutom. Ukoliko terapeut nije u mogućnosti da nastavi proces sa vama iz bilo kog razloga, ili ukoliko vi niste u mogućnosti da finansijski ispratite dalji proces, budite slobodni da terapeutu potražite drugu preporuku za vas.

Kako da zakažete seansu 

  1. Odaberite psihoterapeuta sa liste koja se nalazi na portalu psihobrlog.com i termin.
  2. Potrebno je da odete na sledeći link koji će vam omogućiti da seansu formalno i zakažete: https://www.picktime.com/psihobrlog .
  3. Kliknite na uslugu “Besplatna psihoterapijska seansa”, odaberite psihoterapeuta, a zatim pronađite u kalendaru željeni termin.
  4. Kao finalni korak, potrebno je da ostavite vaše osnovne podatke – ime i prezime, broj telefona i imejl, i u polju “booking notes” eventualne napomene i komentar.
  5. Dobićete imejl kao potvrdu da je zakazivanje bilo uspešno. U sledećih nekoliko dana kontaktiraće vas izabrani psihoterapeut sa detaljima o seansi. Za bilo kakve izmene vezane za termin ili lokaciju, dogovaraćete se direktno sa psihoterapeutom.

Ukoliko budete imali poteškoće sa zakazivanjem seanse putem gorenavedenog linka, pišite nam direktno na imejl kontakt@psihobrlog.com 

Napomenjemo da je broj termina ograničen, što znači da nećete biti u mogućnosti da zakažete seansu ukoliko su svi termini popunjeni. Budite slobodni ipak da nam se javite ukoliko želite da vas povežemo sa određenim terapeutom i lično se dogovorite o potencijalnoj saradnji.

Pored toga, dodajemo i par važnih napomena. Molimo vas da nastojite da ih se pridržavate kako bismo zajedničkim trudom doprineli da podrška terapeuta stigne do svih koji su je zatražili u okviru ove inicijative.

  • Molimo vas da seansu zakažete isključivo kod jednog terapeuta po vašem izboru. Ukoliko ista osoba zakaže dve ili više seansi kod istog ili različitih terapeuta, sve zakazane seanse će biti otkazane.
  • Pre zakazivanja termina dobro razmislite o svojoj dostupnosti, kako ne bismo došli u situaciju da svoj termin ipak otkažete, i time uskratite podršku drugim ljudima koji su zainteresovani.
  • Ukoliko birate online seansu, vodite računa da obezbedite sve potrebne uslove (poput dobre konekcije i privatnosti).

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo