Naslovna / Prirodna medicina

Čaj za miom materice napravite sami, a terapija traje 20 dana

Priredio/la: I. V. |16:00 - 04. 01. 2022.

Veličina mioma varira – od onih nevidljivih ljudskom oku, do glomaznih, koji mogu da izobliče i uvećaju matericu

čaj za miom materice Čaj za miom materice pije se 20 dana, a nakon togperioda pravi se pauza od 10 dana Foto: Shutterstock

Čaj za miom materice može da pomogne u terapiji ovog problema sa kojima se suočava veliki broj žena. Miom materice je nekancerogena izraslina na materici koja se često pojavljuje tokom godina reproduktivnog doba žene, obično posle rađanja ili pobačaja. Ove izrasline povezuju se sa povećanim rizikom od pojave raka materice. Veličina mioma varira – od onih nevidljivih ljudskom oku, do glomaznih, koji mogu da izobliče i uvećaju matericu. Žena može imati jedan ili više mioma, a u ekstremnim slučajevima, višestruki fibroidi mogu toliko da prošire matericu koja može da dosegne do grudnog koša i tako uveća broj kilograma žene.

Čaj za miom materice pijte i ispirajte se njime

Čaj za miom materice pije se 20 dana, a nakon togperioda pravi se pauza od 10 dana, pa se terapjia čajem nastavlja, i ponovo pije 10 dana. Ovaj biljni čaj se pije van mentrualnog ciklisu, a ni irigacije se ne obalja u tom periodu. Uzeti po 2 supene kašike sitno zdrobljenog lista ranjenika (Betonica officinalis), lista od koprive (Urtica dioica), kupinovog lista ( Rubus frticosus) i po 1 supenu kašiku sitno iseckanog lista žalfije (Salvia officinalis) lista i cveta hajdučice (Achillea millefolium), zovinog cveta (Sambucus nigra) i lista divlje nane (Mentha piperita). Sve to izručiti u 1.800 g proključale vode. Ostavite poklopljeno 90 minuta van ringle. Procediti i zasladiti medom po želji. Ovaj čaj treba da se pije po 200 grama pre doručka, ručka, večere i spavanja.

Ostatak od jednog litra koristi se za irigiranje, ispiranje vagine uz pomoć bočice sa cevčicom. Ispiranje se vrši sa po 500 g čaja, dva puta na dan, i sa pauzom od 4 sata između svake irigacije. Tekućina za irigaciju ne sme da bude vruća, već mlaka. Irigiranje se mlakim čajem vrši svaki drugi dan, a lekari savetuju da se cevčica irigatora (može se nabaviti u apoteci), kao i ulaz u vaginu, namaže vazelinom.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo