Naslovna / Prirodna medicina

Čajevi protiv bolova u krstima pre i tokom menstruacije

Priredio/la: I. V.|14:00 - 10. 03. 2021.

Bol u krstima kod nekih žena samo najavljuje dolazak menstruacije, a kod drugih traje sve vreme ciklusa

Bolne menstruacije ublažiće čajevi od mešavine bilja Foto: Shutterstock

Bolovi u krstima su neprijatna, ali uobičajena pojava kod žena pre i tokom menstrualnog ciklusa. Kod nekih on najavljuje početak „bolne“ menstruacije, a kod drugih traje sve vreme ciklusa. Osim lekova koji mogu da pomognu i ublaže bol, u narodnoj medicini se koristi i veliki broj čajeva, od mešavine biljaka, koji rešavaju ovaj ženski problem.

Čaj od kičice, orahovog lista i hajdučice

Uzeti po 2 supene kašike sitno iseckanog lista i cveta kičice (Erythraea centarium), orahovog lista (Juglans regia) i lista i cveta hajdučice ( Achillea millefolium). Sve biljke pomešati i izručiti u litar proključale vode. Čaj ostaviti poklopljen dva sata, van ringle. Procediti i zasladiti medom. Piti u toku dana.

Čaj od lista pelena, žalfije i medunike

Po 2 supene kašike sitno iseckanog lista pelena (Artemisia absinthium), lista žalfije ( Salvia officinalis) i lista medunike ( Filipendula ulmaria). Sve zajedno izručiti u litar proključale vode, poklopiti i ostaviti dva sata da odstoji van toplote. Procediti i zasladiti medom i piti u toku dana.

Čaj od podubice, rusomače i ranjenika

Odmeriti po 2 kašike sitno iseckanog lista i cveta podubice ( Teucrium chamaedrys), nadzemnog dela rusomače (Capella bursa pastoris) i lista ranjenika (Betonica officinalis). Biljke sjediniti i staviti u litar vruće, proključale vode. Poklopiti i ostaviti dva sata van ringle, a zatim procediti i piti u toku dana.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo