Naslovna / Prirodna medicina

Ruski narodni sirupi: Po kašičica za bolji imunitet

Priredio/la: J. M.|9:00 - 15. 12. 2020.

Lako i brzo možete  da napravite ove sirupe koji pomažu kod jačanja imuniteta, i kod odraslih i kod dece

Crni luk i med su veoma zdrava kombinacija Foto: Shutterstock

Ruska narodna medicina pokazala se kao delotvorna u pomoći kod lečenja mnogih bolesti. Zasniva se na prirodnim preparatima koji nikako ne mogu da štete. Zato nije loše poslušati po koji savet, naročito one koji se tiču jačanja imuniteta, što nam ovih dana itekako treba.
Svi sastojci koji su nam potrebni za narodne ruske recepte za jak imunitet lako su dostupni i jeftini.

Sirup od crnog luka i meda

Crni luk sadrži fitohemikalije koje stimulišu korišćenje vitamina C. Pored toga, luk se pokazao kao efektno prirodno sredstvo za smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Uz dodatak meda kao prirodnog antibiotika, pojačaćete zaštitu organizma od infekcija.

Recept:

Sitno iseckajte 50g crnog luka, dodajte pola litre vode i 200g šećera. Nakon što smesa proključa, podesite najmanju temperaturu i ostavite da sve polako vri još oko sat i po vremena. Skolonite sud da se sadržaj ohladi, pa dodajte dve kašike meda. Promešajte, procedite i čuvatjte sirup u frižideru, u staklenoj boci. Uzimati po jednu kafenu kašiku 3-5 puta dnevno.

Kefir, budneva i med

Ovaj domaći recept jača prirodnu odbranu tela. Osnova je kefir, a bundeva je prepuna nutrijenata koji su značajni za normalan rad imuniteta. Među njima su vitamini A i C. Med je riznica antioksidanata.

Recept:

Četiri šolje kefira i 150g skuvane i ispasirane bundeve, a zatim dodajte jednu kašiku organskog meda. Preporučuje se konzumiranje jedne čaše dnevno, a ostatak se može čuvati u frižideru.

Sirup od suvog voća

Suvo voće sadrži antioksidante, lako svarljiva vlakna i vitamine. Orasi su bogati antioksidantima, ali i omega-3 masnim kiselinama. Limun ima ogromne količine C vitamina. Med štiti od infekcija, a i leči ih.

Recept:

Usitniti u blenderu 300g suvih kajsija, 300g suvog grožđa, 300g seckanih oraha i 3 limuna sa korom. Dodati kašiku meda. Jednu supenu kašiku leka dnevno treba da uzimaju odrasli, a deca po jednu kafenu kašičicu dnevno.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo