Naslovna / Moja priča

Maja Žeželj za eKliniku: Napravim korak napred, a korona me vrati dva unazad!

Piše: J. M.|15:58 - 11. 12. 2020.

Iako bolesna od covid 19, Maja je morala na operaciju slepog creva koje je bilo zahvaćeno gangrenom… Hrabra voditeljka poručuje: slušajte lekare!

Maja Žeželj Foto: TV N1

Maja Žeželj, poznato TV lice, voditeljka vesti na N1 TV, preležala je koronu. Ali, dok se kod kuće lečila od covid 19, osetila je bolove u stomaku… Morala i na operaciju slepog creva koje je bilo zahvaćeno gangrenom i to usred infekcije koronom… O svemu ovome, Maja Žeželj govori za eKliniku, i poručuje: slušajte lekare, čuvajte se!

Kako sam se zarazila? Ne znam…

− Možda su dve situacije bile rizične, jer moja svakodnevnica je obična – kuća-posao-deca. Ne znam ni sama da li su ta neka dva susreta, dve situacije bile presudne da se zarazim… Mogla sam da pokupim virus bilo gde, u prodavnici, mogao je neko od dece da donese… ne znam. Uvek se preslišavamo, pa nađemo koja bi to situacija mogla da bude, ali sa sigurnošću ja ne mogu da tvrdim kako sam se zarazila – iskrena je Maja,

Strah? Ne od korone…

A kada je shvatila da ima koronu…

Nisam se toliko uplašila korone, ja sam se uplašila reakcije svog organizma koji je takav kakav je. Imala sam sepsu pre nekoliko godina, ali posle nje nije ostalo ništa loše, organizam mi je u dobrom stanju, normalno funkcionišem. Ali, znate, ne može čovek nikada da zna šta vreba iza ćoška… Jer, korona, kako nam i pričaju lekari, prepoznaje tu neku slabost organizma i za nju se kači. Preživela sam otkazivanje organa u sepsi i otkud znam šta će sad sa koronom da se desi. Nikada ne znaš sto posto da li je sve u redu ili recimo jedan posto nije, pa se baš to aktivira u trenutku kada uđe korona u telo. E, od toga sam bila u strahu i vodila sam računa, bila disciplinovana, slušala savete lekara – priča Maja.  

Cela porodica i covid 19

A u kući, kako kaže, svi su bili zaraženi, i ćerke i suprug…

− U kući smo svi imali covid u istom trenutku. To je bilo lakše, nema ko da beži od koga. Nije morao niko da se izoluje, jer teško je u kući da se izoluješ od dece… A rezultati su nam najpre bili sledeći: ćerka Marija, suprug Ivan i ja najpre smo bili negativni, a druga ćerka Lena pozitivna. Onda sam ja dobila simptome, a Ivan i Marija blaže od mojih. Lena nije imala niti jedan simptom. Potpuno, potpuno drugačije sve… Svako je priča za sebe. Kod mene je temperatura išla malo iznad 37. Nije bilo strašno. Imala sam jezu, pravo gripozno stanje. Ali, odmah sma reagovala, jer ja nemam slezinu, pa spadam u onu grupu ljudi koji imaju ugrožen imunitet. Zato sam odmah i otišla na testiranje. Na sreću, slušajući lekare, uspela sam da preguram koronu sa slabim simptomima. Odmarala sam, radila sve što su mi rekli. I to savetujem svima. Ništa na svoju ruku, jer kao što sam rekla svaki čovek je za sebe, a jedino lekar može da odredi terapiju.

Sad još i slepo crevo

Ipak, nije sve išlo glatko…

− Devetog dana od prvih simptoma korone, počeo je da me boli stomak… Skočio je CRP, otišla sam kod lekara, na skener. I eto, slepo crevo i gangrena i operacioni sto… Ali, na sreću, sve je to prošlo kako treba. Oporavila sam se od operacije, sve je to prošlo – priča nam Maja Žeželj.

Dug oporavak

Ipak, iako je covid 19 prošao, bez jakih simptoma, poznata voditeljka kaže da ipak oseća posledice virusa.

– Spava mi se, kilava sam, umorna sam… Kod mene se sada sve možda izmešalo. Da li je to baš sve od korone ili od svega što mi se desilo, ne znam. Ali, poučena prethodnim iskustavima posle operacija, znam da kad rašiju stomak pa ponovo zašiju – za deset dana je gotovo. Skočiš na noge pa teraš napred. A ovo je sada drugačije: krenem napred, a onda me vrati. Dva dana budem super i onda me vrati dva dana unazad. Još se pazim , odmaram… Mislim da je to zbog korone – kaže za E-Kliniku Maja Žeželj i dodaje da će sledeće nedelja na test na antitela

− Naravno, proveriću da li imam antitela, ne bi bilo loše da ih bude, a ne da bude ono – džaba smo krečili!

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo