Medicinski informativni portal
Naslovna / Moja priča

Miodrag Dragičević preležao koronu: Čudan je osećaj kad ne znaš ni šta jedeš, ni šta piješ

Priredio/la: J. M.
11:00 - 05. 12. 2020.

Boleli su me mišići, zglobovi, leđa… Nisam osećao miris, ukus…

Miodrag Dragičević Foto: Instagram

Prošao sam onaj prvi „krug“ što bi se reklo. E, sada ne znam da li će opet da me napadne – kaže za E – Kliniku  glumac Miodrag Dragičević posle preležane korone. Zvezda serija „Žigosani u reketu“, „Vojna akademija“, Urgentni centar“…,  osetio je prve simptome pre dvadesetak dana.

Bol u mišićima, zglobovima

− Imao sam lakše simptome, nisam imao temperaturu i nije se ništa spustilo na pluća, hvala Bogu – kaže glumac, ali dodaje da je imao bolove kao kod gripa.

− Baš kao kad imate grip, tako je meni bilo. Boleli su me zglobovi, leđa, mišići… sve živo. I nisam osećao miris i ukus, uopšte.

Ne cenimo ono što imamo

A taj osećaj, da ako biste zatvorili oči, ne biste znali ni šta šta jedete ni šta pijete, Miodrag Dragičević ovako opisuje:

− Čudan je osećaj, zaista. Mi smo svi navikli da sve možemo da osećamo, da sve možemo da dodirnemo. E, kada nam se ovo desi, tada shvatimo kako neke stvari podrazumevamo, kako ne cenimo nešto što nam je dato. Nisam mogao a da ne pomislim kako je ljudima koji žive bez vida, bez sluha… A mi koji sve to imamo izmišljamo neke probleme tek tako da bi ih imali… Nije svejedno uopšte, čudan je osećaj, stvarno – priča nam glumac, koji, kako kaže, misli da se koronom zarazio na poslu.

− Mi glumci smo stalno izloženi, nosimo maske u pauzama snimanja, na probama, pa onda skinemo masku kad snimamo, kad smo pred kamerama… Svi znamo da to nema poente, ali šta ćemo… Takav je posao, a moramo da radimo – kaže glumac koji se ovih dana sprema za još jedno testiranje.

− Ovih dana ću otići da uradim test na antitela, sada je prošlo nekih 20 dana od početka bolesti, pa bi trebalo da uradim i taj test. Nadam se da imam antitela, ako ne, onda je PCR koji sam radio bio pogrešan. A nadam se da nije – kaže glumac.

A kada je saznao da je zaražen, kada je PCR test pokazao pozitivan nalaz, kaže, nije se uplašio.

− Nisam se uplašio, stvarno. Nisam podlegao tome. Sve je na sreću prošlo kako treba, radio sam sve što su mi lekari preporučili, ali srećom nije bilo težih simptoma. Uskoro se vraćam na posao, u pozorište… – kaže za E-kliniku Miodrag Dragičević.

 

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend