Naslovna / Moja priča

Napadi panike, temperatura, kao da padam u močvaru. Ovako borbu sa koronom opisuje trudna influenserka

Priredio/la: J. M.|16:59 - 28. 11. 2020.

Nije patilo samo telo, patila je i psiha… Priznajem, nisam bila odgovorna, išla sam na premijere, u restorane iako sam u osmom mesecu trudnoće… A onda, stanje sve lošije, nervi kao na ringišpilu…

Evgenija Linovič Foto: Instagram

U osmom mesecu trudnoće, ruska influenserka i poslovna žena Evgenija Linović zarazila se korona virusom. Kako kaže jedva se oporavila… Svoju ispovest o borbi sa koronom objavila je pre samo tri dana, na svom Instagram profilu.

Evgenija je, kaže, imala tešku formu bolesti i to samo nekoliko nedelja pre rođenja njenog petog deteta. Njen treći sin, doći će na svet krajem decembra. Kada je Evgenija odjednom „nestala“ sa društvenih mreža, njeni pratioci su mislili da je krenula u pripreme za rođenje deteta i preseljenje u novi stan… Međutim, Evgenija tih dana nije imala snage ni za osnovne stvari  i to zbog korona virusa.

Nisam bila odgovorna, priznajem

− Bila sam jedna od onih ljudi koji se ne plaše da se zaraze. Išla sam na premijere, večerala u restoranima, sastajala se sa prijateljima… Neko će me nazvati nepromišljenom i sada kažem – u pravu su, bila sma nepromišljena. Moj logika je bila: pre ili kasnije svi će se razboleti – što znači da nema smisla skrivati se u bunkeru. I gorkom ironijom, virus je stigao i u moju kuću. Doneo ga je moj suprug sa fudbala, koji ionako mrzim − našalila se Evgenija u svojoj ispovesti. Njen suprug je, međutim imao blage simptome. Kada je Evgenija osetila da se razboljeva, kako kaže, mislila je da će i njoj biti slično… Ali…

Kašalj, neumorni kašalj

Sve je počelo samo dan posle proslave rođendana…
− Jutro nakon proslave moj suprug je imao prve simptome. Nakon što je dva dana proveo kod kuće i testirao se (rezultat je bio negativan), ozdravio je prilično brzo i lako. U početku, ni ja se nisam plašila, bila sam vedra, ali krajem nedelje, kada smo se preselili u novi stan, bolest me stisnula. Svaki dan stanje se pogoršavalo. Osećala sam se kao da padam u neku močvaru. Temperatura je puzala na gore. Tresla sam se sam se od strašnog kašlja, a kašljanje sa ogromnim trudničkim stomakom je zaista strašno. Pored toga, apetit mi je potpuno nestao, a beba u stomnaku me je bukvalno šutirala da jedem – napisala je Evgenija na svom Instagram profilu.

Nisam na vreme otišla kod lekara

Ova ruska influenserka priznala je takođe, da je mislila da može bez lekara da pobedi bolest.

− Nije mi se žurilo kod lekara. Za savet sam se obratila prijateljima koji su bili bolesni. Čula sam da su u trendu onlajn konsultacije sa pulmologom, pa sam odabrala četvoro specijalista odjednom i razgovarala sa njima. Režimi lečenja bili su različiti za sve. Na kraju sam promenila antibiotike. Temperatura je nastavila da raste, a snage nisam imala ni za banalne stvari. A onda je došao i strah… Šta će biti sa mnom? Šta ako to ne mogu? Pitanja u mojoj glavi su se množila, a anksioznost je rasla, moj nervni sistem je bio kao na ringišpilu. Imala sam napade panike i nisam mogla da spavam noću. Homeopate su mi davali neke lekove… Moj suprug se pretvorio u travara koji je mešao drugu smesu svakih 10 minuta. U nekom trenutku je postalo sasvim očigledno: samo bolnica može da pomogne…. – iskrena je Evegenija koja je objavila na Instagramu svoju fotografiju iz bolnice na kojoj se vidi da je dobijala i kiseonik.

Pošto je u vreme pogoršanja stanja usled covid 19 bila u osmom mesecu trudnoće, izbor je pao na bolnicu u perinatalnom centru Lapino. I tada je počela borba i za nju i za bebu.

− Kovid je strašna bolest. Sada je prošlo, ali čeka me mnogo posla. Sada je neophodno otkloniti posledice stresa. Osećam se kao ranjeni vojnik koji napušta ratište. Nije patilo samo telo – patila je i psiha – kaže Evgenija Linovič.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo