Naslovna / Lepota

Topla VODA SA LIMUNOM štiti imuni sistem, a od nje je KOŽA SVE LEPŠA i ČISTIJA

Priredio/la: I. V.|9:00 - 17. 11. 2020.

Svako jutro počnite čašom tople vode i sokom limuna. I vaše zdravlje i vaša koža biće vam zahvalni, saznajte zašto…

limun topla voda Topla voda sa limun sokom ima mnogo zdravstvenih benefita za naš organizam Foto: Unsplash

Čaša tople vode sa sokom od pola limuna, i to na prazan stomak, jedan je od visokocenjenih rituala koji možete dodati u svoju svakodnevnicu. Prvo, zato što je limun-voda odličan način za buđenje tela i uma. Od „tople limunade“ poboljšaćete kompletan imuni sistem, a ovaj citrus može da ima veliki uticaj i na zdravlje i lepotu vaše kože. Limun je odličan izvor vitamina C, vitamina A, beta-karotena, folata, kalcijuma i kalijuma…

Kada ujutru popijete toplu limun-vodu hranite kožu važnom dozom vitamina folata. Oni se nalaze u svim agrumima i njihovim sokovima, a ovaj vitamin (poznat i kao folna kiselina) pomaže uklanjanju toksina iz tela. Čišćenjem organizma od nakupljenih štetnih materija automatski ste na „dobitku“ što se tiče zdravlja, a ovaj proces posebno je važan i za izgled kože, na kojoj se ustalom vidi u kakvom stanju je naše telo.

Vitamin C- borac protiv starenja kože

Bogata antioksidativna komponenta vode s limunom pomaže oporavku kože. Limun je bogat antioksidantima, što smanjuje oštećenje slobodnih radikala, poboljšavajući sposobnost kože da se revitalizuje. S obzirom na to da sok limuna prirodno sadrži vitamin C – antioksidans koji smanjeuje mogućnost oštećenja kože i prevremenog starenja, ovaj vitamin ne morate konzumirati samo u kremi. Može i uz toplu vodu, za početak dana i bistru glavu.

Koža je čistija, „mirna“, bez viška masnoće

Zbog visokog pH nivoa, limun može da smanji pojačano lučenje sebuma. Utiče na rad lojnih žlezda koje „obustavljaju“ prekomerno lučenje masnoća. Zbog ovog svojstva, čaša tople vode sa sokom limuna, pre svega se preporučuje osobama sa masnom kožom. Neka testiranja su pokazala da voda s limunom pomaže u procesu pročišćavanja kože (čisti je od bubuljica), manje pigmentacijske mrlje vremenom izbleđuju, a koža je „mirna“, bez upala i viška masnoća.

Vitamin C stvara kolagen

Studije su potvrdile da sok limuna ima snažne antioksidativne i anti-age efekte. Mogli bi da spreče oksidativni stres i čak potisnu formiranje bora. Vitamin C u vodi sa limunom ima moćno i dobro dejstvo za kožu. Hranljiva materija pospešuje stvaranje kolagena, koji je glavni strukturni protein u koži i vezivnim tkivima. Vitamin C se takođe bori protiv slobodnih radikala i štiti kožu od iscrpljujućih efekata oksidativnog stresa.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo