Naslovna / Lepota

7 prirodnih recepata koji pospešuju rast i gustinu trepavica

Priredio/la: Ma.R.|15:00 - 03. 10. 2021.

Dok na očima držite prirodne serume, koje ćete lako napraviti, uz blagu masažu očiju ćete se i psihički opustiti

trepavice- prirodni recepti- za rast trepavica Redovnom negom i uz pomoć prirodnih recepata trepavice mogu biti gušće i duže Foto: Shutterstock

Sve žene žele lepe, guste i duge trepavice jer one očima daju dodatnu draž i naglašavaju ih. Nažalost, svakodnevno nanošenje veštačkih trepavica je naporno, skupo i oštećuje naše prirodne, koje su uglavnom osetljive, često sklone lomljenju i ispadanju. Serumi u prodaji su uglavnom puni hemikalija, uz problematične i nedovoljno dokazane rezultate, čak i posle kontinuirane upotrebe. Međutim, od davnina su se žene trudile da imaju duže i gušće trepavice te su isprobavale razne prirodne sastojke, pa su tako i ostali zabeleženi recepti koji daju najbolje rezultate, a ne mogu da iritiraju oči ili kožu.

Pažljivo čistite kapke i masirajte kokosovim uljem

Umesto da snažnim pokretima skidate šminku, nežno umasirajte kokosovo ulje na kapke i trepavice, a zatim obrišite ulje i ostatke šminke pamučnim tupferom. Ne samo da ćete ukloniti šminku, već ćete i hidrirati kožu te regije lica.   Takođe, masiranje očiju blagim pokretima, sa ili bez ulja, može pospešiti rast trepavica, kao i regeneraciju podočnjaka i bora.

Nanesite tople obloge

Tople obloge delovaće blagotvorno, dubinski očistiti kapke i koren trepavica. Ovaj ritual će učiniti dobro i vašem psihičkom stanju, a može da pomogne i kod glavobolje, uznemirenosti i stresa.

I druga ulja su korisna za negu trepavica

Vlažnim, čistim sunđerom ili prstima nanesite na trepavice ricinusovo, ekstra devičansko maslinovo, ulje jojobe, arganovo, ili ulje kedrovine. Sva ova ulja korisna su i za kosu, jer pospešiuju rast, ali i negu temena ili kože.

Blagotvorna aloja

Nanesite sunđerom aloe veru na trepavice pre spavanja. Ostavite preko noći, a ujutru isperite mlakom vodom i neutralnim sapunom. Komentari korisnica kažu da će gel od aloje poboljšati rast vaših trepavica, ojačati ih i koži oko očiju obezbediti hranljive materije.

Vazelin takođe pomaže

I vazelin treba naneti na trepavice pre nego što odete u krevet, a ispirate ga kao i aloju, kada se probudite, vodom i neutralnim sredstvom. On hidrira vaše trepavice sprečavajući ih da se lome i ispadaju, a biće gušće i duže.

Koristite limunovu koru

Maslinovo ulje štiti, hidrira i održava trepavice, a kora limuna ima prirodna antiseptička i antimikrobna svojstva. Potopite oprane komadiće limunove kore u maslinovo ulje, ocedite, i stavite na kapke da odstoje do 30 minuta. Pustite omiljenu muziku i imate prirodni serum za lepše trepavice, ali i relaksirajuće vreme za sebe.

Pijte zeleni čaj i jedite luk

Konzumiranje umerenih količina zelenog čaja je korisno za naše opšte zdravlje, a flavonoidi iz njega će pomoći u stimulaciji rasta trepavica. Ako vam ne smeta loš zadah – jedite luk, posebno beli, jer studije pokazuju da redovno konzumiranje belog luka može da ubrza rast kose, odnosno vlasi i dlaka na našem telu.

Izbegavajte svakodnevno nanošenje jake šminke za oči

Šminka za oči, a posebno maskara, isušuje vaše trepavice i kod osetljivijih osoba iritira oči. Vodootporna maskara može biti posebno štetna jer je postojanija i potrebno je više vremena, sredstava, pa i snage za uklanjanje. Trljanje, povlačenje i fizički pritisak na trepavice neusmnjivo uzrokuju njihovo oštećenje, pa čak i ispadanje.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo