Naslovna / Lepota

Higijena lica je najvažniji korak koji vas vodi do zdrave i lepe kože

Priredio/la: D. T.|13:00 - 25. 04. 2021.

Između obaveza na poslu i u porodici, u stalnoj brzini mnogi nemaju dovoljno vremena da na pravi način neguju kožu. Ipak, nekada sve može da se reši u par jednostavnih poteza i za pet minuta

nega lica-lepota- koža Čistoća je uslov za zdravo i lepo lice Foto: Pixabay

Nega lica ne mora da bude još jedna obaveza više. Nekada je dovoljno samo pet minuta da zasijate kao proleće. Nisu vam potrebne naslage krema i tonika, a i većina dermatologa danas zastupa stav da „manje je više“. U par poteza možete, samo uz malo dobre volje, da imate čistu, sjajnu, meku i jaku kožu lica. Prvi i najvažniji korak jeste redovno čišćenje lica od prašine, šminke i svih isparenja kojima smo svakodnevno izloženi.

Nega lica – redovno se umivajte

Higijena lica je najvažniji postupak koji može obezbediti zdravu i lepu kožu. Preporuka je da se ne koriste previše agresivna sredstva. Birajte proizvode za čišćenje lica na prirodnoj bazi, bogate antioksidansima. Lice vam može zasijati i ako koristite kreme i serume sa vitaminom C. Koncentracija vitamina C bi trebalo da bude između 10 i 20 odsto. Klinička ispitivanja tvrde da koncentracije veće od 25 odsto nemaju veću efikasnost, ali mogu da izazovu veću iritaciju.

Za negu lica birajte pH serum ispod 4 koji omogućava prodiranje vitamina C kroz kožu. Imajte na umu da prirodni oblik vitamina C, askorbinska kiselina najbolje prodire kroz kožu i on je jedino efikasan u tom obliku, ali vodite računa o roku trajanju proizvoda.

Obratite pažnju na kožu oko očiju

Odaberite neku kremu koja vam najviše odgovara za negu kože oko očiju. Birajte one kreme sa bakuchiolom, koji je biljna alternativa retinolu. On je idealan za osetljivu kožu. Bakuchiol odlično stimuliše proizvodnju kolagena, gladi bore, uklanja neprijatne pigmentacije i dovodi do elastičnosti i čvrstine. Bakuchiol je sastojak koji se dobija iz babči biljke, koja se tradicionalno koristi za rešavanje problema sa kožom u ajurvedskoj i kineskoj medicini.

Nega lica – hidratacija

Hladno vreme, vetar i jako sunce deo su onoga što može da utiče na kožu lica. Koristite hidratantnu kremu na osnovu vašeg tipa kože, jer ćete tako postići najbolje efekte. Redovnom primenom ove kreme sprečićete nastanak bora ili tankih linija na licu. Koristite je svako jutro i svako veče posle čišćenja lica. Stručnjaci tvrde da je posle zime u proleće koža najslabijeg kvaliteta, zato jojobezbedite prirodne proizvode i zaštite se od sunca.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo