Naslovna / Korona

Molnupiravir covid 19 lek prepolovio broj hospitalizacija i preminulih, proizvođač traži hitnu dozvolu od FDA

Priredio/la: I. V. |15:00 - 01. 10. 2021.

Ako bude odobren, molnupiravir lek bi mogao da postane važno novo sredstvo za lečenje covid 19 infekcije 

molnupiravir- covid 19 lek Ako bude odobren, ovo će biti novi lek u terapiji covid 19 Foto: Shutterstock

Zbog otkrića da je hospitalizacija smanjena, a broj smrtnih slučajeva prepolovljen posle upotrebe anivirusne pilule molnupiravir protiv covid 19, farmaceutski gigant Merck & Co. i njegov partner Ridgeback Biotherapeutics LP obustavljaju studiju i planiraju da od američke Uprave za hranu i lekove zatraže odobrenje za hitnu upotrebu, saopštio je glavni izvršni direktor kompanije Merck Rob Davis. Merck takođe planira da podnese prijave regulatornim telima i u drugim zemljama. „Ne bi mogli da budemo više oduševljeni rezultatima. Ne morate da idete u bolnicu, ne morate da idete u zdravstveni centar da biste dobili infuziju. To je pilula koju možete uzeti kod kuće„, izjavio je Rob Davis.

Lek za upotrebu obolelih koji nisu završili u bolnici

Molnupiravir je namenjen za upotrebu kod nehospitalizovanih pacijenata sa covid 19 koji su imali simptome 5 ili manje dana i u opasnosti su od teške infekcije. Obe kompanije su u današnjem saopštenju detaljno analizirale studiju. Očekivalo se da će se kliničko ispitivanje završiti u novembru, a odluka o prekidu istraživanja donesena je na preporuku nezavisnog odbora, i u saradnji sa FDA, rekao je Davis.

Ako bude odobren, molnupiravir bi mogao da postane važno novo sredstvo za lečenje covid 19. Lekovi poznati kao monoklonska antitela, dostupni za sprečavanje ozbiljnijih infekcija, mogu da budu teški za primenjivanje, a potražnja za njima porasla je tokom nedavnog skoka broja slučajeva obolelih usled Delta soja. Dodavanje molnupiravira u protokol terapija dalo bi lekarima mnogo jednostavniju opciju lečenja inficiranih pacijenata koja bi ih sprečila da napune bolnice u ionako teškim uslovima.

Prepolovnjen broj preminulih

Ohrabrujući rezultati studije proizašli su iz prethodno planirane analize 775 pacijenata, koji su bili na kliničkom ispitivanju od početka avgusta. Oko 7 odsto pacijenata na molnupiraviru je otišlo u bolnicu, naspram 14 procenata pacijenata koji su dobijali placebo terapiju. Nijedan od onih koji su uzimali molnupiravir nije umro, u poređenju sa osam smrtnih slučajeva u placebo grupi. Istraživanje je planiralo da uključi 1.550 učesnika, a oko 90 odsto se već prijavilo. Pacijenti koji su uzimali placebo imaće priliku da počnu sa terapijom molnupiravira, rekao je Rob Davis.

Kompanija Merck je u saopštenju navela da očekuje da će do kraja godine proizvesti 10 miliona doza za lečenje, a više se očekuje 2022. Ranije ove nedelje Merck je predstavio druge podatke iz istraživanja u ranoj fazi koji pokazuju da izgleda da molnupiravir inhibira nekoliko glavnih varijanti korona virusa, uključujući visoko zarazni Delta soj.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Giga
0:25, 02. 10. 2021.
Odgovori

Taj lek sadrzi ivermektin a vi pljujete ivermektin. Ja pijem na 15 dana tj. Nas 8 a od toga 6 vakcinisanih i 2 koji nisu vakcinisani. Od pocetka pa do sada imali smo kontakt sa zarazenima vise puta a nama nista. Imamo i testove da smo negativni. Zato ne morate da ga hvalite ali ni da ga pljujete

ANICA
6:51, 03. 10. 2021.
Odgovori

SAVSENSTVO U KORIST OCUVANJA ZDRAVLJA

dragan mirkovic
14:55, 06. 10. 2021.
Odgovori

gde kupiti

Katarina
23:03, 09. 10. 2021.
Odgovori

Super. Znači da ne moraju ljudi stalno da se vakcinišu ispočetka. Radujem se tom otkriću. Nadam se da niko neće pustiti novi soj virusa

Desanka
17:13, 10. 10. 2021.
Odgovori

Upravo sam odusevljena.
Konacno sa neko uzima u obzir I PRIRODNI IMUNITET potpomognut LEKOM koji je uobicajena paktika lecenja
A ne planiranje da nas vakcinisu na svakih 6 meseci I da pistoji samo vakcinalni IMUNITET a suprimira se NATURALNI
Thanks companiji Merk

Ljiljanakrstc2210@gmail.com
16:26, 11. 10. 2021.
Odgovori

To je veliki napredak u medicini,da nas sacuva u svakom pogledu ( organski i psihicki) Hvala Bogu

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo