Jabuke kao simbol zdravlja: Koja vrsta ovog voća sadrži najamanje šećera
Prirodni šećer iz jabuka, u kombinaciji sa proteinima, jak je izvor energije i deluje na organizam slično ...
Ovsena kaša i greške koje treba izbegavati kada je pripremamo
Ovu, za mnoge, glavnu hranu za doručak možemo da pripremimo na više načina i da – pogrešimo u pripremi
Zašto je dobro jesti sardine dva do tri puta nedeljno?
Iako spada u red masnih riba, sardina ima mnogo zdravstvenih prednosti, a jedna konzerva ove morske ribe ob...
Najbolje voće za ishranu sa malo ugljenih hidrata
Voće sa malo ugljenih hidrata, ali puno hranljivih sastojaka, treba da nam bude pri ruci da bismo zadovolj...
Zašto je paradajz preporučljivo jesti tokom zime?
U toku letnjih meseci trudimo se da tečnost nadoknadimo iz više izvora, a zimska dehidratacija može da bude...
Tikvice cukini za ishranu prepunu hranljivih materija
Cukini mogu da budu redovni deo naše ishrane, jer njihove zdravstvene prednosti ne mogu da se zanemare
U kojim namirnicama se nalazi jod i kako najefikasnije nadoknaditi nedostatak
Kako se jod ne stvara u telu, odnosno, naš organizam nije u mogućnosti da ga sam proizvede, neophodno je un...
Zašto se mornarski pasulj preporučuje osobama sa kolorektalnim karcinomom
Kolorektalni karcinom, odnosno rak debelog creva i rak rektuma, ne pokazuju uvek simptome u ranoj fazi, ve...
Šta su fitonutrijenti koji se nalaze u raznovrsnoj biljnoj hrani
Biljna hrana sadrži hiljade prirodnih hemikalija. Oni se nazivaju fitonutrijenti ili fitohemikalije