Urme i 7 zdravstvenih prednosti ovog voća, kome se posebno preporučuju
Prirodno slatke i izuzetno korisne, urme su dobre za naše zdravlje
Loš zadah – kako fermentisana hrana i probiotici mogu pomoći u borbi protiv halitoze
Jedan od glavnih izvora halitoze, poznatije kao loš zadah, jeste nakupljanje isparljivih sumpornih jedinjen...
Kafa na prazan stomak izaziva gorušicu, nadimanje i gasove, šta je mit a šta istina
Doktori nas često upozoravaju da jednostavno pratimo naše telo i reagujemo na nešto neuobičajno. Svako ima ...
Boje za hranu mogu da izazovu inflamatorne bolesti creva, upozoravaju naučnici
Boje za hranu direktno remete funkciju barijere creva i povećavaju proizvodnju hormona serotonina u crevima...
Čokoladno mleko nije samo piće za decu, zašto se ovaj napitak preporučuje i odraslima
Čokoladno mleko sa niskim sadržajem masti ima odnos ugljenih hidrata i proteina u razmeri 4 prema 1, i na t...
Bezalkoholna pića mogu da podignu holesterol na opasan nivo
Neki napici deluju tako što snižavaju "dobar" HDL holesterol, a povećavaju "loš" LDL holesterol
Da li je šećer u voću isti kao iz kolača i utiče li na višak kilograma
Pojedine studije kažu da je procenat ljudi koji jedu voće a koji imaju nizak indeks telesne mase neuporediv...
Može li rasol biti opasan ako preteramo u količini
Zimsku i prazničnu trpezu nemoguće je u našem podneblju zamisliti bez kiselog kupusa, ali i napitka od njeg...
Kako karotenoidi u ishrani utiču na zdravlje žena
Sigurno nije štetno za sve ljude da komzumiraju više voća i povrća reazličitih boja, ali možda je pravo pit...