Mladi crni luk: Zašto treba jesti što više ovog povrća
U sezoni koja je počela, redovna konzumacija mladog crnog luka donosi brojne prednosti za zdravlje, od jača...
Kukuruz šećerac ne bi trebalo jesti u velikim količinama, dijetetičar objašnjava zašto
Pored ostalih korisnih sastojaka kukuruz šećerac sadrži lutein i zeaksantin, antioksidanse koji smanjuju ri...
Kuhinjska so – ima li značaja koliko i koju vrstu soli koristimo u svakodnevnoj ishrani
– Natrijum je esencijalni nutrijent uključen u održavanje normalne ćelijske homeostaze i regulaciju ravnot...
I neki začini mogu efikasno da pomognu kod mršavljenja
Jedan pregled 14 studija na ljudima pokazao je da suplementacija đumbirom značajno smanjuje i telesnu težin...
Kako da čuvamo isečeni avokado i sprečimo da potamni
Zbog nekih popularnih trikova za održavanje svežine avokada možemo ozbiljno da se razbolimo
Cvekla – razlozi zbog kojih treba redovno da jedemo ovo korenasto povrće
Često zanemarena, cvekla je superhrana koju svako treba da doda u svoju svakodnevnu ishranu
Flavonoli i hrana bogata ovim jedinjenjem smanjuju rizik od bolesti i produžavaju životni vek
Flavonoli su vrsta flavonoida, moćnih bioaktivnih jedinjenja koja se nalaze u skoro svim namirnicama biljn...
Ananas je bogat antioksidansima i ima 3 zdravstvene prednosti
Ananas može da podstakne gubitak kilograma zbog niske kalorijske vrednosti i relativno visokog sadržaja vla...
Trovanje hranom – ovaj simptom nikako ne smemo da ignorišemo
Postoji mnogo različitih organizama koji mogu da izazovu trovanje hranom i stomačni grip, a moguće je da se...