Organska hrana – mogu li namirnice bez pesticida da nas barem donekle zaštite od bolesti
U Holandiji je 2003. godine čak 14,4 odsto testirane hrane imalo rezidue pesticida iznad dozvoljenih granic...
Zašto semenke lubenice ne treba bacati i kako ih možemo koristiti
Kada počnu letnje vrućine teško da možemo da odolimo lubenici. Slatka je i ima visok sadržaj vode, što je č...
7 namirnica za bolju kontrolu hronične bolesti bubrega
Postoje neka pravila koja su univerzalna za sve faze hronične bolesti bubrega i odgovarajuću ishranu, ali i...
Koja je najbolja hrana za svaku deceniju života
Hrana u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju njegove homeostaze zahvaljujući njenim sastojcima – ugljenim ...
Zašto kod nekih osoba žitarice izazivaju gorušicu i kako je sprečiti
Žitarice sadrže vlakna i proteine koji su nam neophodni za normalno funkcionisanje ali i veliku količinu ug...
Zašto je tako teško odreći se slatkiša
– Želja za slatkišima u stvari za bilo čim slatkim u toku dana, posebno u popodnevnim časovima, nakon obiln...
Zašto je roštilj štetan za naše zdravlje i kako jedan kulinarski trik može da spreči bolest
Većina policikličnih aromatičnih ugljovodonika su kancerogeni ili potencijalno kancerogeni. Prisustvo ovih...
Zamene za belo brašno: Kako napraviti ukusnu a zdraviju pogaču
Naučnici su tragajući za odgovorom zašto je odjednom toliko ljudi alergično na belo brašno i zbog čega čest...
Magični namaz od leblebija: ukusno i zdravo rešenje za svaku priliku
Levantski arapski namaz/umak napravljen od paste leblebija sa raznim dodacima, kao što su maslinovo ulje, s...