Kako sve limun može da nam pomogne u ishrani i kuhinji
Ovo pikantno citrusno voće možemo da iskoristimo i uz pomoć neočekivanih trikova da olakšamo sebi neke pro...
Zašto se dunje preporučuju osobama sa digestivnim problemima
Dunje sadrže vlakna i nekoliko esencijalnih vitamina i minerala, što ih čini hranljivim dodatkom svakoj ish...
Koje doba dana je najbolje vreme za kafu
Adenozin je neurotransmiter čiji nivo raste kada se probudimo. Što smo duže budni u našem telu se akumulira...
Namirnice koje mogu pomoći da se ublaže simptomi astme
Istraživanja pokazuju da zdrava, uravnotežena ishrana može pomoći kod ublažavanja simptoma astme
Kako bundeva utiče na krvni pritisak i hronične upale
Sveža bundeva ili "rođaka dinje" najbolja je u sezoni, tokom jesenjih i zimskih meseci, a osim što je prav...
Puter ili margarin: Šta više utiče na holesterol i da li je zdravo koristiti ih za prženje
Pored toga što remete nivo holesterola, transmasti utiču na masnu degeneraciju jetre, podstiču zapaljensku ...
Kako crno grožđe deluje na neke bolesti i ko ne bi trebalo da ga jede
Resveratrol, antioksidans koji se nalazi u ljusci crvenog i crnog grožđa, je onaj moćni sastojak koji crven...
Pogača može da „naraste“ bez kvasca i bude ukusnija i zdravija
Važno je napraviti razliku između gljive Candida albicans i Saccharomyces cerevisiae, glavnog sastojka kvas...
Paradajz i njegovih 6 zdravstvenih prednosti
Paradajz je niskokaloričan i bogat hranljivim materijama, što ga čini važnim delom uravnotežene ishrane