Naslovna / Ishrana

Ovo pojedite PRE SEKSA i čeka vas EKSPLOZIJA ŽELJE!

20:00 - 30. 10. 2020.

Jagode i čokolada, ostrige, malo praha biljke maka… Mmmmm – uskusno, ali i korisno za zdrav i opušten SEKS 

Pre nego što krenete u akciju – preslišajte se šta pre toga pojeli. Jer, neka hrana može potpuno da vas „spusti“  na neka baš da „podigne“ i pojača želju.  Evo saveta šta pojesti da bi sve bilo kako treba i da se pošteno nauživate i vi i partner/ka.

Čokolada

Nije čudo što čokolada i romantika idu ruku pod ruku. Ovaj slatkiš vezuje se sa oslobađanjem serotonina, hormona koji povećava osećaj sreće i dobrobiti. Poboljšanje raspoloženja može povećati i seksualnu želju. Time se angažuje i feniletilamin, hemikalija u mozgu koji se povezuje sa požudom i ljubavlju.

Spanać

Obično ne važi za seksi povrće. Ipak, spanać može podići vašu seksualnu želju na više načina. Zeleno lišće je bogato magnezijumom, mineralom koji može povećati testosterom. Takođe sadrži gvožđe, koje može uvećati želju, uzbuđenje, orgazam i uživanje u seksu, naročito kod žena.

Ostrige

Pune su cinka, što pomaže telu da stvara testosteron, hormon koji igra veliku ulogu u raspoloženju i želji za seksom. Cink takođe pomaže muškarcima da proizvode više sperme, kao i da se spermatozoidi kreću brže. Ne volite morske plodove? Jedite drugu hranu bogatu cinkom, kao što je junetina, svinjetina, žitarice, seme bundeve, indijski orah i jogurt.

Nar

Kroz istoriju je ovo voće bilo poznato kao simbol plodnosti i pojačivač seksualne želje. Ispostavilo se da ima istine u tim pričama. Stručnjaci kažu da sok od nara može podići raspoloženje, povećati protok krvi i podići nivo testosterona.

Lubenica

Ovo sočno voće ima mnogo aminokiseline pod nazivom citrulin. Vaše telo je pretvara u arginin, drugu aminokiselinu koja pomaže vašem telu da opusti krvne sudove.

Avokado

Ovo kremasto zeleno voće sadrži masti i vlakna koji su zdravi za srce i mogu stvoriti i energiju u spavaćoj sobi. Avokado sadrži i vitamin B6, za koji eksperti kažu da može ublažiti simptome PMS-a kao što su umor, oticanje i mrzovoljnost. To može ženama pomoći i da lakše dođu u romantično raspoloženje.

Jagode

Umočene u čokoladu ili prelivene šlagom, jagode su definitivno favorit za romantiku. Sadrže visok nivo vitamina C, koji može povećati seksualnu želju, poboljšati protok krvi i umanjiti stres i anksioznost. Takođe mogu pomoći vašem telu da oslobađa oksitocin, poznat kao „ljubavni” hormon zbog svoje veze sa seksualnim uzbuđenjem i orgazmom.

Kafa ili čaj

Ova pića vam daju dozu kofeina koji podiže aktivnost nervnog sistema. Može pomoći muškarcima da imaju bolje performanse u spavaćoj sobi. Kofein smanjuje šanse za erektivnom disfunkcijom. Kafa i čaj daju antioksidanse koji vam pomažu da budete zdravi. Ipak, izbegavajte ih pre spavanja, jer možda nećete moći da zaspite.

Maka

Biljka sa planina Perua, godinama je korišćena za poboljšanje plodnosti. Danas, naučnici kažu da njen koren povećava seksualnu želju. Fitonutritijenti iz biljke mogu povećati broj spermatozoida i poboljšati seksualnu funkciju. Koren make se često prodaje u formi praha. Ima ukus koštunjavog voća i zemlje. Možete ga dodati u jogurt, smutije, salate, supe ili testo.

Masne ribe

Ribe kao što su som, sardine i skuša bogate su omega-3s. Ove zdrave masti smanjuju upale što može pomoći seksualnom zdravlju. Ako ne volite morsku hranu, omega-3s možete naći u semenu lana, semenkama čija i orasima.

Izbegavati: mnogo alkohola i zasićene masti

Jedno piće može pomoći da se opustite. Ali veća količina alkohola loše utiče na seksualni život. Alkohol smanjuje testosteron i slabi nervni sistem, što može uticati na cirkulaciju i osetljivost nerava. I zato će vam biti teže da se uzbudite. Od previše pića i dehidrirate što može dovesti do umora, glavobolje i suvoće vagine.
Hrana koja ima zasićene masti, kao što su masna govedina i puter, može loše uticati na cirkulaciju na duge staze. Može usporiti dotok krvi u polne organe. Kratkoročno, ishrana sa mnogo mesa može prouzrokovati neprijatan miris tela, što može odbiti partnera.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor