Prostata i trudnoća (817 pregleda)

10.12.2013 11:44 | Anonimni korisnik
Moj partner pije terapiju za umanjenje prostate pa mu se vise ne proizvodi semena tečnost. Planiramo da radimo na prinovi naredne godine ( s`tim sto bi on tada prekinuo sa terapijom) ali se ja bojim da li ce mu se povratiti proizvodnja semene tecnosti. Molim za odgovor i savet da li se ona povraca?

10.12.2013 11:45 |

Jelena

U lečenju dobroćudnog povećanja prostate ali i nekih težih oblika hroničnog prostatitisa vrlo često koristimo grupu lekova koji omogućavaju lakše uriniranje ( znači ne smanjenje prostate). Ta grupa lekova se naziva alfa blokeri.Jedan od najnovijih preparata ove grupe je alfa 1a selektivni alfa bloker- Tamsulosin.
Navedeni lekovi deluju tako da opuštaju mišiće vrata mokraćne bešike ali i mišićna vlakna u samoj prostati i tako čine akt mokrenja lakšim. Ukoliko je efekat ovih lekova izražen u nekim slučajevima zbog navedenog opuštanja mišića vrata i mišićnih vlakana u prostati dolazi do retrogradne ejakulacije sperme, naime u momentu orgazma i ejakulacije muškarac seme ne izbacuje po mokraćnom kanalu napolje već se ono vraća u mokraćnu bešiku.Pri prvom mokrenju nakon seksualnog odnosa sperma se može opaziti u mokraći u vidu sluzavih končića. Naš narod ovaj fenomen naziva suva ejakulacija. Po prestanku uzimanja lekova iz ove grupe,ejakulacija se potpuno normalizuje pa će se to desiti i kod vašeg partnera.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se