Bol na vrhu penisa, cest nagon na mokrenje, uretritis... (32690 pregleda)

10.11.2013 01:01 | Anonimni korisnik
U poslednje vreme sam počeo da imam neprijatne bolove, a trenutno sam sprečen da odem kod doktora zbog posla pa se nadam da ću dobiti savet tj. bar otprilike šta može da bude problem.
Taj bol sam dobio 2 puta u razmaku od nedelju dana i oba puta uveče posle tuširanja. Počne da me boli vrh penisa i u suštini u celom tom predelu imam neki baš neprijatan bol koji me tera na obe nužde ali mi se ne ide kad sednem na wc šolju nego je samo takav osećaj, ne znam kako drugačije da objasnim. Taj bol traje jakim intenzitetom sigurno jedno 10 minuta i za to vreme izadje par kapljica urina a imam osećaj, ponavljam, da mi se puno ide. Taj bol tj. osećaj da mi se ide u wc na obe nužde počne da se smanjuje i posle pola sata ili skroz nestane ili se dosta smanji. To mi se desilo prošle nedelje i sutradan ceo dan sam imao taj neki mali bol u vrhu penisa sa cescim mokrenjem i necim izmedju golicanja i pecenja na vrhu penisa. Nemam nikakvih vidljivih promena što se tiče izgleda tj. crvenila ili nečeg sl. To je sve nestalo kao da se nije ni dešavalo ali danas posle mokrenja mi se ponovo javio neprijatan bol u penisu i traje ceo dan. Nije to onaj sto me tera na nuzdu i nije prejako ali je tu i oseca se. Ovaj problem sa ovakvim bolom sam imao još jednom pre par meseci ali je bilo samo jedanput. Takodje, pre par meseci sam išao na ultrazvuk bubrega i nije ništa pronadjeno. Nadam se da sam detaljno objasnio. I da, u poslednje vreme mi se dešava da posle mokrenja iako se obrišem iscuri još par kapi urina ali tek kad krenem da hodam a to mi se ranije nije dešavalo.

04.11.2013 16:58 |

Zvoncica

To su simtomi zapaljenja mokraćne cevi (uretritis). On može da bude izazvan različitim bakterijama. Ako ste imali nezaštićen seksualni odnos može da bude izazvan hlamidijom, mikoplazmom ili ureaplazmom. Curenje sekreta van mokrenja sugerise infekciju gonokokom što je takodje polnoprenosiva bolest. Uretritis kod muskaraca je najcesce izazvan bakterijama koje dospevaju iz prostate ili bubrega. To je najčešće proteus, ali njega bi trebalo lečiti po rezultatu urinokulture a ne napamet. Zapaljenje moze da bude udruzeno sa zapaljenjem prostate ili reumatskom bolescu. Nije pametno da se lecite na svoju ruku. Javite se urologu ili koznom lekaru. Obavezno dajte mokracu na pregled, a ako urolog smatra da je potrebno i bris uretre na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. U medjuvremenu unosite više tečnosti, pijte čaj od uve, brez, brusnice...

04.11.2013 20:37 |

Anonimni korisnik

Zvoncice odlican savet, meni to lici na upalu mokracne besike koju sam prelezala. Najbolja varijanta je uraditi urinokulturu i antibiogram. Da se nebi komplikovalo dok cekas nalaze podji do lekara opste prakse da ti propise antibiotik. Kada stignu nalazi isti antibiotik se moze promeniti u zavisnosti od antibiograma. ZELIM TI BRZ OPORAVAK :)

29.03.2016 22:22 |

Anonimni korisnik

Koje antibiotike bi preporučili? To jest koji moraju ? Imam 18 godina i konstantno me to muči

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se