Operacija hemoroida iskustva (219614 pregleda)

22.06.2015 23:38 | Anonimni korisnik
Operacija hemoroida iskustva. Cao da li je neko od vas imao iskustva sa operacijom hemoroida? Kakav je tok operacije, da li je bolno nakon toga i gde je najbolje raditi operaciju? Hvala.

22.06.2015 23:40 |

Anonimni korisnik

Pacijent dodje na pregled I tu se uradi inspekcija, digitorektalni pregled I anoskopija.Nakon toga hirurg odredi stepen hemoroida I indikuje lečenje I ukoliko je indikovno operativno lečenje sa pacijentom razgovara koja je od metoda najbolja za njega. Za hemoroide drugog stepena najčešće se radi THD , za krvareće najčešće koristimo Ligasure tehniku. U novije vreme se radi I laserska operacija hemoroida. Pacijent se u slučaju operacije primi u bolnicu I uradi mu se kompletna preoperativna priprema (kks , biohemija, ekg ,pregled interniste itd )Nakon toga se uradi operacija koja traje oko 30 min do 60min. u zavisnosti od težine stepena i tehnike.Pacijent ostaje u bolnici da prespava I ujutro nakon vizite odlazi kući. Kontrola nakon nekoliko dana I obavezno nakon mesec dana Pre operacije nije potrebno čišćenje creva a glicerinski čepić staviti veče pre te ujutro, jedan sat pre odlaska na operaciju Posle operacije cilj je regulisati četiri stvari: analnu higijenu, bol, mokrenje i stolicu

Analna higijena :dovoljno je da se nakon svake stolice operete vodom isapunom i primenite Flogocid mast.

Bol – prvih nekoliko sati nakon operacije nećete osećati nikakve bolove zbog delovanja lijekova koje ste dobili tokom anestezije. Cilj je da i kasnije bude tako. Zato treba početi uzimati dovoljno lekova protiv bolova. Naša je preporuka kombinacija paracetamola i trodona 3 do 5 tableta na dan. Lijek može izazvati pospanost te za vreme uzimanja nemojte voziti auto niti piti alkohol . Pitanje bezbolonosti je vrlo slozeno. Naime neki pacijenti odmah nakon operacije osete jako poboljšanje svog opšteg i lokalnog stanja da se kod njih bolovi praktično zanemarljivi a mi u njihovom slučaju možemo govoriti o bezbolnim opeacijama. Drugi pacijenti imaju bolove i oni su najčešće sutradan po operaciji i nastanu nakon stolice. Traju oko pola sata i potom nestanu. Rapidno se smanjuju svaki dan tako da i najosetljiviji pacijenti posle desetak dana budu praktično bez iakakvih bolova. Moramo priznati na ovom mestu da je pitanje bola s obzirom na razlike u intenzitetu kod slično operisanih subjektivna kategorija.Za smanjivanje bolova dobro je stavljati hladne obloge (u vrećicu za zamrzavanje stavite malo vode, a kad se stvori led, primijenite preko gaze ili peškira na analno područje).

Stolica – nakon operacije treba što prije imati stolicu. Bolovi i strah mogu je otežati, stoga savjetujemo uzimanje preparata da stolica bude mekana.

Mokrenje – nakon operacije hemoroida pacijentu je mokrenje često otežano, što je posljedica operacije na rektumu te djelovanja lijekova za anesteziju. Zato prije operacije ne treba pretjerivati s tečnosti , a obvezno je i pomokriti se prije zahvata. Nakon operacije savetujemo što pre ustajanje i hodanje .

15.02.2016 22:08 |

Anonimni korisnik

Moja mama se operisala 04.02,ima jake bolove svaki put kada ide u wc iako ima meku stolicu.jede čorbastu hranu,uzima dosta tečnosti ide jako često u wc zanimame da li je to normalno i da li može nekako da ublaži bolove ili smanji odlazak u wc?prepisane su joj tablete detralex 500mg koje redovno uzima.hvala u napred

15.02.2016 23:17 |

Anonimni korisnik

Moja mama se operisala 04.02,ima jake bolove svaki put kada ide u wc iako ima meku stolicu.jede čorbastu hranu,uzima dosta tečnosti ide jako često u wc zanimame da li je to normalno i da li može nekako da ublaži bolove ili smanji odlazak u wc?prepisane su joj tablete detralex 500mg koje redovno uzima.hvala u napred

17.02.2016 10:24 |

Anonimni korisnik

Cao, Mislim da je najbolje da se obrati ovde putem sajta doktoru Aleksandru Djokovicu koji je opsti hirurg i usko specijalizovan za hemoroide.

12.10.2017 20:14 |

Anonimni korisnik

Operisala sam hemoroide klasičnom metodom pre 15 dana. Jedno užasno iskustvo, ali jednostavno je moralo jer sam konstantno bila anemična, sa hemoglobinom oko 90 i gvoždjem oko 5 iako sam stalno pila Feroglobin. Tek sada, posle 15 dana mogu da sedim i mogu reći da se osećam bolje. Nadam se da sam svoj problem rešila. Ali prvi dani nakon operacije...užas.

24.06.2018 11:01 |

Anonimni korisnik

Vec godinama imam hemoroide koji nikada nisu bili bolni ali su povremeno krvarili. Tokom godina sam nekoliko puta isao na sklerozaciju i nakon svakog tretmana je situacija bila znacajno bolja a krvarenje je (privremeno) nestajalo u duzem vremenskom roku. Vec neko vreme nema ni krvarenja ali su i dalje primetni (spoljasnji) kozni hemoroidi. Oni nisu bolni ali mi ipak predstavljaju poteskocu prilikom nuzde. Na koje sve nacine se mogu ukloniti kozni hemoroidi? Da li je uopste moguce spoljasnje kozne hemoroide ukloniti podvezivanjem? Hvala unapred na odgovoru i veliki pozdrav.

02.03.2019 02:09 |

Anonimni korisnik

cialis online

06.03.2019 01:13 |

Anonimni korisnik

https://www.nintenderos.com/foro-nintendo/topic/credito-vs-prestamo/

26.03.2019 23:11 |

Anonimni korisnik

https://www.ukrbanks.info/article/Bystryy-kredit-na-sayte-binixo-com-ua.html

28.04.2019 11:19 |

Anonimni korisnik

Musgluff http://paydayloanse.loan

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se