Trudnoća sa visokim rizikom (788 pregleda)

04.12.2013 10:34 | Anonimni korisnik
U 25. sam nedelji trudnoće, od 17. sam na tokoliticima zbog preuranjenih kontrakcija. Na početku trudnoce, oko šeste nedelje (po kalendarskom proračunu) dr me uputio na hcg analizu zbog toga što se ges mešak nije video na UZ. Vrednost je bila 440, a za četiri dana 474, što bi značilo da se trudnoća ne razvija uredno. Zbog prethodnog iskustva sa prvom trudnoćom, gde je takav nalaz značio spontani pobačaj, što se i desilo (osma nedelja,anembrionalna trudnoća), nisam više ponavljala nalaz, nego razočarano čekala da sa pojavi krvarenje do koga, na sreću, do sada nije došlo. Od izostanka menstruacije pijem progesteron, jer je prethodni pobačaj po oceni lekara najverovatnije bio uzrokovan njegovim nedostatkom. Mene interesuje: DA LI JE TAJ LOŠ NALAZ HCG TADA MOGAO DA ZNAČI DA NEŠTO NIJE U REDU SA ZAČETKOM, I SAD SA PLODOM, U SMISLU NEKIH ANOMALIJA I BOLESTI? (Napominjem da je sada UZ nalaz u redu, sem Što veliČina ploda po njemu kasni za kalendarom 7-10 dana od samog poČetka trudnoće).

04.12.2013 10:34 |

Zvoncica

To što beta HCG nije adekvatno povećavao u početku moža da ukaže na neki manjak progesterona. Ali sad to više nije bitno s obzirom da se trudnoća lepo razvija. Pretpostavljam da ste radili biohemijski skrining u smislu Double ili triple testa, Bilo bi poželjno jedan detaljniji pregled da obavite u 27. nedelji trudnoće.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se