Trudnoća i koksaki virus (1460 pregleda)

20.11.2013 11:38 | Anonimni korisnik
Preležala sam koksaki virus 2004. godine. Od tada imam tahikardiju i preležan miokarditis. Otkucaji mi prelaze i 160 u minuti. Pijem 2 puta presolol od 25 mg. Redovno idem na kontrole kod kardiologa koji mi kaže da mu nije jasno zašto imam tahikardiju, jer su UV i EKG nalazi uredni. Koksaki više nije prisutan u organizmu. Proveravala sam i štitastu žlezdu, rezultati su u redu. Imam 27 godina i jedno dete. Želela bih da ostanem trudna, ali mi kardiolog savetuje da sačekam još 2-3 godine. Kako da se izborim sa visokim otkucajima i smem li da planiram trudnoću?

20.11.2013 11:40 |

Jelena

Ritam srca koji iznosi preko 100/min spada u brže srčane ritmove koji zahtevaju detaljnije ispitivanje. U sklopu ispitivanja, neophodno je ponoviti kardiološki pregled, pogledati vašu kompletnu raniju medicinsku dokumentaciju i na osnovu toga proceniti da li bi trebalo ponoviti UZ srca i neke od laboratorijskih analiza. Svakako bi imalo osnova postaviti holter EKG. Nakon svih ovih dijagnostičkih procedura, napravila bi se procena uzroka vaše tahikardije i odredila adekvatna terapija. Presolol koji uzimate svakako nije adekvatan, a ni savremen način lečenja. Ne slažem se sa vašim kardiologom da bi trebalo sačekati 2-3 godine do sledeće trudnoće. Problem koji imate treba definisati, odrediti adekvatnu terapiju, pa potom davati mišljenje o sledećoj trudnoći.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se