Trudnoća i gojaznost (659 pregleda)

11.12.2013 10:52 | Anonimni korisnik
Zanima me kako bi trebalo da se hrane gojazne trudnice. Da li postoji neki režim ishrane za trudnice sa viškom kilograma? Ja sam visoka 175cm, a trenutno imam oko 100kg pa me zanima ako bih slučajno ostala u drugom stanju kako bi trebalo da se hranim? Napominjem da sam pre deset i dvanaest godina imala trudnoće u kojim sam se dosta gojila. U prvoj trudnoći sa 68kg dogurala sam do 105kg na kraju trudnoće. U drugoj trudnoći sa 77kg opet sam na kraju devetog meseca imala oko 105kg. Posle te trudnoće moje dijete nisu bile uspešne (nisam karakter) čak sam se i ugojila.

11.12.2013 10:51 |

Zvoncica

Ako sam dobro razumela vi sada niste u drugom stanju, već planirate trudnoću. Nije preporučljivo da sa postojećom telesnom masom ostanete u drugom stanju jer je to visok stepen zdravstvenog rizika i za vas i za plod. Moj savet je da redukujete telesnu masu pre trudnoća, a da tokom trudnoće pratite preporučene načine ishrane kako ne bi dobijali u težini više nego je preporučljivo.
Dakle, potražite pomoć kvalifikovanog stručnjaka za ishranu kako bi rešili problem povećane telesne mase i u sledeću trudnoću ušli sa težinom koja će garantovati zdravlje i vama i bebi.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se