Otok i infekcija (1143 pregleda)

25.07.2014 23:30 | Milica
Postovani, moj sin ima 3,5god. Pre mesec dana smo bili kod lekara zbog crvenila i otoka perpucijuma. Za par dana smo resili infekciju uz pomoc Enbecin masti i ispiranjem kamilicom. Medjutim danas popodne se otok vratio. Takodje kozica pri vrhu je dosta uza i prevlacenje do kraja je nemoguce. Receno nam je da je to normalno i da je potrebno vremena da se koza rastegne i prevuce preko glavica. Zanima me vase misljenje, jer sto se tice svega smo veoma pazljivi, odrzavamo higijenu, takodje povlacim nezno kozicu tokom kupanja jos od kad je bio beba. Hvala unapred

25.07.2014 22:32 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Postovana,
Razumem Vasu zabrinutost, ako su Vam pokazali kako se decacima prevlaci kozica radite kako su Vam rekli,ali ukoliko dete place,ako je uznemireno ili na bilo koji nacin pruza otpor sacekajte pregled i savet pedijatra.Najbitnija je u ovom slucaju higijena radi smanjenja upalnog procesa.Pedijatar ce odluciti da li je potrebno nastaviti sa Th.Nadam se da ce i doktorka Aleksandra V. uputiti savet.Najlepsi pozdrav.

26.07.2014 00:27 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovani,
Prevlacenje kozice mora da bude postepeno i svaki put do momenta kada osetite otpor, ne dalje. Na taj nacin povecavate elasticnist kozice koja ce vremenom da se rastegne i prevuce preko glansa. S obzirom da je doslo do otoka, moguce infekcije, traume, savetujem da ne forsirate na dalje zbog mogucih komplikacija ( priraslica ). Javite se pedijatru koji ce pregledati i propisati terapiju, Higijena bez forsiranja.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se