Neprijatan miris urina kod deteta (1687 pregleda)

16.12.2013 10:49 | Anonimni korisnik
Imam ćerkicu od tri godine i u poslednje vreme joj se baš oseća miris mokraće. Bili smo kod njene doktorke koja nam je samo rekla da joj dajemo probiotik jer ima noću i neprijatan zadah iz usta. Međutim, nije se ništa promenilo. Takođe se desi da nema stolicu po 4-5 dana. Čini mi se da je ona zadržava. Šta bi mogao biti uzrok tome i koje bi analize trebalo uraditi? Nema temperaturu niti bilo kakve druge simptome.

16.12.2013 10:50 |

Zvoncica

Prvo, neprijatan miris mokraće ne znači mnogo, ako nema znakova bolesti i ako je laboratorijski pregled mokraće pokazao normalan nalaz. Drugo, neprijatan zadah iz usta se često javlja kada deca ne dišu dobro na nos, kada u ustima ima ostataka hrane, kada ne žele da peru zubiće.
Treće, bolje je da imaju redovno stolicu jer to sprečava neke tegobe i stanja, između ostalog i mogućnost nastajanja infekcije mokraćnih kanala. Redovno pražnjenje debelog creva se olakšava unošenjem dovoljnih količina svežeg voća i povrća i negovanjem navike da makar ujutru, odsede na noši ili šolji 10-15 minuta u opuštenoj atmosferi.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se