Nemiran san kod deteta (1139 pregleda)

18.06.2014 11:05 | Anonimni korisnik
Poastovani,
moje dete od tri godine vrlo nemirno spava nocu. U jednom od tih okretanja, ustajanja, budjenja, snazno je svojom glavicom lupila o moju dok sam ja spavala. Sad, da li zato sto sam spavala ili sta, mene je zabolelo i jutros me bolucka, ne bas posebno mesto koliko ta strana glave, dok je ona mirno nastavila da spava i jutros se ninasta ne zali. Znaci proslo je nekih 6 sati od tada. Mama jeste veliki panicar, pa razmisljam ako mene boli kako onda ne nju i da li tako moze doci do povrede glavice. Dete je cilo, veselo, ne zali se ninasta, cak kaze da sam i dosadna stalnim yapitkivanjem :-). Da li covek treba da se zabrine kod takvih nezgoda ili mama preuvelicava? Hvala vam unapred!

18.06.2014 11:05 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovana,
Ukoliko se Vase dete ne zali na bol, normalno se igra, jede, napreduje i vi kod nje ne vidite nikakve promene na glavici ili u ponasanju nego je sve u redu smatram da nemate razloga da brinete. Da bi ste u potpunosti bili mirni, savetujem da je povedete na kontrolni pregled kod pedijatra koji ce pregledati dete, glavicu, opipati i resiti Vam dilemu.

19.06.2014 08:43 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Postovana,
Indikovan pregled kod pedijatra,moguci su problemi u decijem uzrastu u toku noci, nocni strah I tome slicno sto je razvojnog karaktera..Bez obzira sto se dete ne zali na tegobe I bol ustanoviti da li ima zdravstvene smetnje,disanje,srcana radnja ..

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se