Koliko cesto treba dojiti bebu (830 pregleda)

08.02.2016 23:50 | Anonimni korisnik
Cao, kako mi se blizi porodjaj i pokusavam da se edukujem sto je vise moguce pre neg da dodje beba, mozete li mi reci molim vas koliko cesto treba dojiti bebu? Hvala unapred.

08.02.2016 23:51 |

Anonimni korisnik

Koliko često treba dojiti bebu je sigurno jedno od najčešćih pitanja vezano za dojenje.

Pravi odgovor na to ne postoji. Bebe su svaka za sebe (čak i deca od istih roditelja) i svaka ima neki svoj ritam. Neke vole da sisaju sve vreme (čini vam se da su 24 sata na dojci), dok druge sisaju samo kad im nametnete to.

Tokom prvih nedelja, beba će možda želeti da sisa na svaka dva sata pa i manje. To vam se možda činiti puno, a i verovatno ćete se zapitate da li je beba gladna kad tako često traži - ali imajte na umu da se majčino mleko svari za sat i po do dva kao i da je bebin želudac od veličine višnje do veličine kokošijeg jajeta i da su česti unosi sasvim u redu.

Može sisati osam ili devet puta na dan u drugom mesecu, sedam ili osam puta dnevno u trećem mesecu, a zatim početi da sisa češće u četvrtom mesecu - ali na kraće vreme kako postaje sve više svesna okoline i da joj se lako odvlači pažnja.

Nakon 4. meseca, podoji će početi da padaju u frekvenciju. Do 6. meseca, ona će najverovatnije biti dojena sa oko pet ili šest obroka na svakih 24 sata. I tako može ostati dokle god je i dalje dojite.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se