Savet (14722 pregleda)

23.05.2014 14:03 | Anonimni korisnik
Postovani,imam lumbalnu diskus herniju,mogu li na osnovu toga dobiti lakse radno mesto?

23.05.2014 14:03 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Postovani,
Tu vrsu procene vrsi spec.medicine rada i komisija za procenu radne sposobnosti koju sacinjava uvek nekoliko lekara razlicitih specijalnosti.Ako ste na nekom radnom mestu gde ste izlozeni teskom fizickom radu, a da to nije kancelarijski posao i tome slicno mislim da bi na osnovu ove dijagnoze mogli dobiti laksu poziciju,lakse radno mesto od predhodnog.Ako je bolest nastala kao u okviru profesionalnog oboljenja imate vece mogucnosti za promenu radnog mesta.Pozdrav.

23.05.2014 14:10 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovani,
Ocena radne sposobnosti se daje tek nakon iscrpljivanja svim mehanizama lecenja i rehabilitacije. Uvidom u radnu anamnezu, staz, tezinu posla, kompletnu medicinsku dokumentaciju pacijenta, duzinu sprecenosti na radu, lekar opste prakse salje pacijenta na invalidsku komisiju. Komisija uvidom u navedenu dokumentaciju ocenjuje da li je pacijent sposoban ili ne za obavljanje posla na odredjenom radnom mestu, daje predlog radih mesta za koje je pacijent sposoban za rad.. Javite se Vasem lekaru opste prakse koji ce Vas posavetovati i uputiti na dalje.

23.05.2014 17:02 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Postovana,
U svakom slucaju postoji protokol koji se mora ispostovati.U to ime prikupite svu medicinsku dokumentaciju, koliko vidim niste napomenuli da je discu herniae zbrinjavan hirurski te se ne zna ishod daljeg postupka.Krenite redom od vaseg lekara opste prakse koji vas leci i ima najbolji uvid status presens osnovne bolesti i tegoba.Pozdrav.

13.09.2019 15:33 |

Anonimni korisnik

Nakon povrede na radu i zavrsetka lecenja dobio sam expertizu gde pise drugo radno mesto , vec tri godine me ne prebacuju , sta dalje hvala

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se