Prirodni lek protiv kašlja (1556 pregleda)

10.11.2014 19:42 | Anonimni korisnik
Da li znate da mi preporučite neki prirodni lek za kašalj!? Hvala unapred.

10.11.2014 19:44 |

Anonimni korisnik

Ovaj sirup je toliko ukusan da ga možete “srknuti” iz čistog užitka. Lovor mu daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu doda svoju posebnost kiselosti, a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz telo. Probajte.

POTREBNO VAM JE:

6 listova lovora

2,5 dcl vode

6 kašika šećera (najbolje je koristiti smeđi, muscovado šećer)

1 limun

POSTUPAK:

Prokuvajte u posudi vodu. Dodajte lovor i kuvajte poklopljeno od 6 – 10 minuta.

Izvadite listove lovora, sipajte u posudu u kojoj ćete pripremati sirup, pa umešajte šećer i iscedite celi limun. Dobro promešajte i sačekajte da se sav šećer istopi. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po kašičicu uvek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.

NAPOMENA:

Sirup možete čuvati u frižideru nekoliko dana.

Može se uzimati hladan i topao. Ukoliko imate i druge simptome prehlade, nakon sirupa korisno je dodatno uzeti krišku limuna, oguliti je i sadržaj ostatka limuna sažvakati.

Veoma je delotvoran u suzbijanju suvog kašlja.

10.11.2014 19:44 |

Anonimni korisnik

Sirup od sargarepe i meda protiv kaslja

Za sirup od sargarepe i meda potrebno je 1/2 kg sargarepe i 3-4 kasike meda, priprema se jednostavno i to se na sledeci nacin: ociscenu sargarepu naseci na kolutove, zaliti vodom taman toliko da se sargarepa prekrije i prokuvati dok ne omeksa. Kada je kuvana propasirati je viljuskom ili u blenderu. Vodu u kojoj se kuvala ne bacati, vec u nju (kada se prohladi), dodati med i sjediniti sa propasiranom sargarepom. Cuvati u staklenoj posudi na hladnom.

Ovako pripremljen sirup od sargarepe ublazava kasalj a potrebno je uzimati po 3-4 kasike dnevno.

10.11.2014 19:45 |

Anonimni korisnik

Caj od crnog luka za kasalj

Caj od crnog luka je mozda jedan od najstarijih proverenih prirodnih lekova za kasalj, dobro poznat i u nasim krajevima.

Priprema:
3 glavice crnog luka srednje velicine (zajedno sa ljuskom), oprati, zatim svaku iseci na cetiri jednaka dela i kuvati u litar vode sve dok 1/3 vode ne ispari. Kada je gotovo luk baciti a caj od luka piti tokom dana, polako u gutljajima.

Ako se nekome ne dopada ovaj ukus, dobro ce posluziti i caj koji je pripremljen samo od ljuski crnog luka.

Priprema:
Jednu saku ljuski crnog luka prokuvati u pola litra vode, 10-tak minuta, procediti i piti kao i svaki drugi caj, nekoliko solja dnevno.

10.11.2014 19:46 |

Anonimni korisnik

Djumbir i med za kasalj

Caj od djumbira sa medom verovatno je najpopularniji prirodni lek za lecenje kaslja u Sjedinjenim Americkim Drzavama pa zasluzuje svoje mesto na ovoj strani.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se