Neznam objasniti, (797 pregleda)

06.06.2014 09:40 | Anonimni korisnik
Poštovanje,

Neznam objasniti imam gljivičnu infekciju u usnom otvoru stražnice !
U usnom otvoru imam dlaka. Kad imam stolicu, stražnicu fino očistim, a opet ostaje. To ostaje i lijepi se za dlačice, bude nekad kao gljivica i kao ljuska ! Koristio sam Bayernovu kremu, dobio sam proliv.
Kako liječiti ?
Jeli je stvar estetike ili higijene ?

05.06.2014 22:08 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovani,
Stvar je i estetike i higijene ujedno, savetujem da uradite 3x koprokulturu na bakterije, gljivice i parazite. Zatim bris analnog kanala i predela. Utvrdjivanjem uzroka i adekvatnom terapijom se resava problem. Nakon svake defekacije operite se.

06.06.2014 09:10 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Postovana,
Sve je dato u opisu dr.Vojinovic sem perianalnog brisa koji takodje moze biti adekvatan pokazatelj. Savet je pojacana higijena perianalnog predela i genitalija medicinskim sredstvima/sapunima narocito posle defekacije.Pregled sa strane gastroenterologa i dermatovenerologa ukoliko bude neophodno radi promene antimikoticke th.ukoliko se predhodna pokazala kao neadekvatna.Zbog dijareje takodje gastroenterolog i lekar opste prakse da vam prepisu nesto za ublazavanje postojecih tegoba.Nikakve lekove,kreme,masti i tome slicno ne uzimajte na svoju ruku ukoliko postoje kontraindikacije.Pozdrav.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se