Kako se izvodi intervencija povećanja i korekcije usana (545 pregleda)

10.12.2013 13:47 | Anonimni korisnik
Razmišljam o tome da povećam usne i da napravim izvesne korekcije na njima, pošto su dosta asimetrične. Možete li mi reći nešto više o toj intervenciji?

10.12.2013 13:48 |

Zvoncica

Intervencija se izvodi u nekoj od lokalnih anestezija (topična, infiltrativna) ili pak regionalnoj blok-anesteziji, a ponekad se radi i u opštoj anesteziji ukoliko je u sklopu neke opsežnije operacije (face-lifting, nos idr.) Ukoliko se za rad koriste injektibilni fileri, intervencija je kratka (15-30min), a ukoliko je u pitanju transplantacija sopstvenog tkiva (mast, fascia idr.) ili neka od operacija (lip-lift, VY-plastika i dr.) onda je potrebno nešto više vremena, a ponekad i rad u dve ili tri etape.
Pre intervencije obavezan je razgovor i pregled. Lekar bi trebalo da pacijenta upozna sa osnovnim činjenicama o različitim preparatima i različitim hirurškim mogućnostima, o načinima dejstva, efektima i mogućim komplikacijama. Na osnovu postojećeg stanja na usnama (debljina, širina, oblik ivica, položaj uglova, stanje kože i potkožnog tkiva, stanje mišića, eventualno postojanje bora, eventualne prethodne intervencije itd.), a uzimajući u obzir i specifične želje svakog pacijenta, odredjuje se i količina supstance koja je potrebna, a koja se izražava u mililitrima (ml) ili kubnim santimetrima (ccm).
Nakon intervencije postoje otoci koji su kod nekih pacijenata veoma blagi, a kod drugih jači. Najveći deo otoka povlači se nakon 2-4 dana, a u celini nestaju nakon 7-10 dana. Takođe, mogu nastati i modrice koje se povlače za 5-10 dana. Usna je često napeta i tvrda, a može se javiti i prolazni svrab. Pacijent dobija potrebna uputstva kako da se ponaša u postoperativnom periodu, u smislu eventualne upotrebe hladnih obloga, masaža, uzimanja antiedematozne i analgetičke terapije, kao i preparata za tretman modrica. Kontrolni pregled zakazuje se obično nakon 15 dana. Eventualna manja dopunjavanja, korekcije iregularnosti i asimetrije vrše se nakon mesec dana, po potrebi i ranije.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se