Alergija na polen (805 pregleda)

10.11.2013 01:01 | Anonimni korisnik
Imam polensku kijavicu, javlja se već oko 7 godina. Koristim Presing tablete i Beconase sprej. Molim vas da mi predložite kapi za oči, koje mogu da koristim, pošto mi od polenske kijavice suze oči, pojavljuje se crvenilo i svrab.

05.11.2013 10:03 |

Zvoncica

Za alergijski konjuktivitis možete koristiti Natrijum hromoglikat ili Vividrin kapi, ali svi lekovi deluju na simptome kada se alergija već ispoljila. Postoji biljni lek koji se koristi preventivno da spreči nastanak alergije (alergija je prejaka imunološka reakcija organizma na nešto što ne predstavlja stvarnu opasnost). Dakle, cilj je smanjiti produkciju medijatora alergijske reakcije, pa samim tim se ne ispoljavaju ni simptomi alergije. Koren astragalusa ima imunomodulatorna svojstva, smanjuje prejak imuni odgovor i jača oslabljen imuni odgovor. Na tržištu postoje kapsule Lectranal na bazi korena astragalusa, i homeopatski lek Polinol, koji se koriste kod polenske kijavice.

05.11.2013 11:30 |

Jelena

Jao to se meni desava svakog leta,nepodnosljiv problem,ja pijem Xyzal,stvarno mi dosta pomaze,i za svrab ociju,i za kijavicu,super jeee... presing nista ne pomaze barem meni.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se