Karcinom na plucima i na jetri (1192 pregleda)

22.01.2014 10:30 | Anonimni korisnik
Postovana gospodjo-ice, Mom ocu su pre par dana otkrili karcinom na plucima koji miruje i jedan na jetri koji ne miruje, odredili su mu hemoterapiju koju prima kroz infuziju tri dana i nakon 21 ide na kontrolu. Primio je tu prvu dozu od tri dana i sad ceka da prodje 21dan pa da ode na kontrolu. U medjuvremenu je saznao da ishrana kod ovih oboljenja moze pomoci pa je poceo da jede voce povrce, a da izbacuje meso i mlecne proizvode. Mene interesuje jel to tacno, posto to nije saznao od svog doktora a ja se bojim da mu krv ne oslabi i da ne bude vise stete nego koristi... Sta Vi mislite o tome? Izvinite na ovako laicki napisanom pitanju al ja sam tek pocela da istrazujem o tome na netu tako da nista ne znam, ako znate neki sajt, knjigu ili tome slicno sto mi moze pomoci bila bih vam takodje zahvalna, ocekujem Vas odgovor, unapred hvala...

22.01.2014 10:10 |

Jelena

Postovana, dijeta ne moze da uspori razvoj tumora ma sta vi o tome mislili, ali moze da utice na opste stanje bolesnika i tako produzava zivot. Pogledajte prilog u attachment/u a blize informacije mozete dobiti u Savetovalistu za diejtetiku.

22.01.2014 10:55 |

Anonimni korisnik

Da, pise i savetuje se dietalni nacin ishrane sa akcentom na smanjen unos proteina zbog jetre. Po meni vas otac bi trebao da se konsultuje sa svojim izabranim lekarom. On poznaje pacijenta i njegovu problematiku.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se