EEG (1353 pregleda)

28.02.2014 15:33 | Anonimni korisnik
Ovaj tip glavobolje imam od avgusta. Imala sam i jače vrtoglavice, ali sa njima imam problema već šest godina. Bol se javlja u potiljku i nekako imam osjećaj da se širi na ostali dio glave, pa me počne da boli cijela glava. Bol je na skali oko 5. Više, da tako kažem, "tinja". MR mozga od prije dvije godine je u redu, zato me ne šalju na ponovno snimanje. Može li ovakav nol da bude od vrata? IMam suženje lijevog krvnog suda vratnog dijela kičme i diskeretnu diskus herniju C5C6. Pila sam phezam i neko vrijeme su mi glavobolje bile rijeđe, bar me nisu mučile dok spavam.

28.02.2014 11:24 |

Anonimni korisnik

Pitanje je procenta suzenja. tolerise se do 70%, diskus moze da prouzrokuje simptome koje ste naveli. U predhodnom pitanju imate smernice za DALJE. Posetite internistu s obzirom da niste naveli godine.

01.03.2014 07:41 |

Anonimni korisnik

Konkretno i sasvim jasno ste opisali tegobe gde se odmah moze izvesti zakljucak.Simptomatologija je vaskularnog porekla i kao iz zbog degenerativnih procesa na vratnoj kicmi koja daje ovakve simptome 99%.Postoji simptomatologija cerebelluma tj malog mozga koji je zaduzen za ravnotezu te stoga imate osecaj nesigurnosti i sve to od vrata i vertebralki.Iako nisam neurolog znam da su najefikasniji lekovi redergin i strgeron forte mada bih vam ja preporucila i prirodni lek koji se pokazao efikasnim a to su kapi ili kapsule Ginko Biloba.Krvni sudovi u mozgu su cevasti i neelasticni tesko da moze da dodje do vazodilatacije medjutim ginko je pokazao odredjene rezultate.Postoje i vezbe za vratnu kicmu koje mogu pomoci i rade se u jutarnjim satima pre pocetka radnog dana.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se