EEG (9674 pregleda)

28.02.2014 18:03 | Anonimni korisnik
Može li EEG da ukaže na tumor na mozgu? Na mom EEG-u piše: Nespecifična lakša elektrokortikalna disfuncija iznad levog parietoocipitičnog regiona. Meni je rečeno da je nalaz u redu. Inače me muči glavobolja sa kojom se ujutru budim a popušta me kad ustanem!

28.02.2014 10:52 |

Anonimni korisnik

EEG moze da ukaze na patoloski prooces ali ne i da diferentuje i dijagnostikuje tumore mozga. Jedina adekvatna dijagnosticka metoda je MSCT endokranijuma i NMR. Koliko dugo imate glavobolje? Opisite mesto bola? Ako bih vas pitala da mi odredite sstepen bola brojcano od 1 do 10 sta bi ste rekli?

28.02.2014 11:06 |

Anonimni korisnik

Obično me boli ili u potiljku ili u slijepočnicama. Bol nije pretjerano jaka, možda bih rekla oko 5. Ovakav tip glavobolje imam od avgusta. Propisali su mi phezam zbog vrtoglavica i zujanja u glavi i dok sam ga pila, neka tri mjeseca glavobolje su se javljale povremeno. Prije dvije godine sam radila MR mozga i bio je uredan.

28.02.2014 11:19 |

Anonimni korisnik

Treba iskljucitI sinuse, uradite RTG paranazalnih supljina, zatim audiometrisko ispitivanje sluha, poseta ORL specijalist. U koliko radite u nefizioloskom polozaju treba ispraviti isto. Uticaj stetnih faktora, mozete se raspitati koje namirnice u ishrani ne pogoduju. Redovno spavanje i odmaranje, fizicka aktivnost setajte 30min, radite vezbe za vratni deo kicme. Kupirajte bol analgeticima. Izbegavajte zagusljive prostorije.

28.02.2014 11:32 |

Anonimni korisnik

Sa nalaza MR glave očitao je: DEvijacija septum nasi u desnu stranu i manje upalne promjene etmoidalnog sinusa. ORL mi je rekao da ne vidi oboljenje centra za ravnotežu i da je nalaz uredan. Mr vratne kičme ukazuje na malu medialnu herniu diska c5-c6 bez ubjedljive kompresije, diskretnu lučnu napetost diska c6-c7, spondiloza i manje suženje u nivou c6 kralješka. Internista kardiolog mi je radio UZ srca i njegovo je mišljenje da ne dolazi od srca. Hormoni hipofize uredni, štitna uredna, osim antitijela TPO koja su malo povišena.

28.02.2014 12:00 |

Anonimni korisnik

Posetite fizijatra radi moguce fizikalne terapije.

28.02.2014 18:03 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Lekar specijalista neurologije je procitao nalaz i konstatovao da je u pitanju laksi disorder u sprovodjenju elektronskog potencijala kore velikog mozga ,da je u granicama normale samim tim je nalaz u redu, a vi mislite na najgore.Nema potrebe za tim sigurno bi vas uputio na dalje pretrage tipa magnetne rezonance i kompjuterske tomografije,PET sken itd. jer EEG nije pouzdan za dijagnostikovanje promena na samom nervnom tkivu jer se promena ne moze videti a putem kontrastnog snimanja i na druge nacine moze se videti sve.Pitanje je kako se vi osecate da li imate mucninu,vrtoglavice,nesvestice smetnje u vidnom polju i glavobolju.Kakav vam je krvni pritisak,da li ste imali neki jaci stres...

28.02.2014 19:51 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Lekar specijalista koji je citao EEG napisao je nalaz shodno elektricnoj aktivnosti kore velikog mozga da postoji laksi disorder na svu srecu u granicama normale i nalaz je u redu tj.b.o.A vi mislie na najgore.Nema potrebe za tim.Doktor specijalista bi vas uputio dalje na druga snimanja tipa magnetne rezonance,kompjuterske tomografije ...kontrastna snimanja tipa PET sken..da je je nesto suspektno.Bitno je kako se vi zapravo osecate da li imate neke smetnje tipa vrtoglavice,nesvestice,mucnine, povracanje smetnje u vidnom polju ,kako spavate da li vas san odmara...kakav je vas krvni pritisak i tako dalje detaljno opisite tegobe.Da li ste imali neki stres i tome slicno?EEG prati samo elektricnu aktivnost i potencijale nikako ne moze da ustanovi tumor dok se sa naprednijim nacinom dijagnostice moze videti sve tj i najmanje promene na nervnom tkivu unutar skalpa.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se