Povišeni leukociti (135511 pregleda)

09.05.2014 19:45 | Anonimni korisnik
Poštovanje!
Uradio sam nalaz krvi i sve je kako se vidi u redu osim što su povišeni leukociti.
Inače ne osjećam ikakve zdravstvene tegobe i opće stanje mi je sasvim ok.
Doktorica mi rekla da je sve u redu i da ne brinem, no ne mogu se osloboditi toga da nešto nije u redu.
Možete li mi pogledati nalaz i reći Vaše mišljenje je li doista sve ok?
Inače, prije 3 dana sam završio terapiju za neku kožnu infekciju na preponama, koja je bila tretirana kortikosteroidima. Ništa oralno, već sam samo mazao kremom. Eto, ne znam je li to šta bitno ili ne, ali to je jedino što sam radio "po sebi".
PUNO Vam hvala unaprijed !

Slika nalaza:
http://s23.postimg.org/6kngw9xi3/krvni_nalaz.jpg

09.05.2014 19:44 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovani,
Nemate razloga da brinete, Vas lekar je u pravu. Nalaz urina? Ponovite Le. Parametri u leukocitarnoj formuli koji su nam znacajni su u granicama normalnih vrednosti i ne ukazuju na infekciju. Normalne vrednosti zavise od laboratorije te stoga vasa vrednost se tolerise.

09.05.2014 22:05 |

Anonimni korisnik

PUNO Vam hvala !
Jedino što ne znam odakle to povećanje leukocita.
Ne vidim nikakvu upalu, nikakvu tegobu, sav odlično funkcioniram i subjektivno se osjećam odlično.
Laici me isprepadali raznim pričama od ciroze pa do početka leukemije i time me raspametili. Nisam medicinske struke, pa naivno poslušam "te neke znalce" koji imaju iskustva jer su takvo nešto slično prošli.

09.05.2014 23:05 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovani,
U jednom litru krvi nalazi se od 4 - 11 milijardi leukocita cija je osnovna uloga da stite organizam od infekcije. Vasa vrednost se tolerise zato sto je na granici. KKS sa biohemijom koja se nalazi u prilogu je u redu i ne opterecujte se bez razloga.
Zamislite leukocite kao policajce koji sede u stanici, prilikom i najobicnije virusne infekcije svi ti policajci krecu u odbranu organizma, umnozavaju se i njihova vrednost raste. Prilikom vadjenja krvi lekar na osnovu leukocita i leukocitarne formule zakljucuje da li je u pitanju virusna ili bakterijska infekcija. Cela filozofija problema. Znaci leukociti i leukocitarna formula osnovni pokazatelj zapaljenja. Uradite kontrolni nalaz za par dana, Le sa leukocitarnom formulom. Nemate razloga da brinete. Nadam se da Vam je jasnije.

09.05.2014 23:23 |

Anonimni korisnik

Naravno da mi je puno jasnije, ali mi i dalje nije jasno o kakvoj se upali radi?
Zar je moguće imati upalu koju apsolutno ne osjetiš i ne znaš za nju?
Je li moguće da je to reakcija na upotrebljivanu kremu ili ona spomenuta kožna infekcija još nije otišla?
Stvarno ne znam što je to diglo leukocite na tu graničnu vrijednost !?
Stalno preispitujem po sebi ali ništa ne pronalazim.
Hvala, Dean

09.05.2014 23:39 |

Doktor Ivana Ostojić

Postovani,
Ukljucicu se u diskusiju, nemate upalu koleginica navodi vec DRUGI PUT. Lepo vam je objasnila znacenje leukocita da ne bi ste razmisljali o navedenim ciroza i leukemija itd sta ste naveli. Vi nemate infekciju, nemate povecane leukocite i sve je u redu. Krema koju ste koristili ne utice na leukocite. Zdravi ste.

10.05.2014 00:12 |

Anonimni korisnik

Doktorice Vojinović, ja se puno zahvaljujem na Vašim odgovorima i na Vašoj strpljivosti sa nekim tko doktora posjeti jednom u 5 godina jer Bogu hvala na zdravlju - nema potrebe za češćim posjetama. Ne baratam medicinskim znanjem niti silnim iskustvima po ordinacijama pa sam se zato i obratio Vama.
Još jednom hvala na svemu!
Lijep pozdrav, Dean

Doktorice Ostojić, hvala i Vama na Vašem šarmantnom stručnom odgovoru.
Sržno ste mi objasnili da sam posve zdrav i da nemam nikakve upale iako su leukociti na gornjoj granici. Da su mi između 4 i 9 te da nisu pocrtani, vjerojatno ne bih niti postavljao pitanje.
Pozdrav.

10.05.2014 00:40 |

Anonimni korisnik

Ja sam imao isto i doktor je rekao da ne brinem,nisam imao nikakve zdravstvene probleme.Uradio sam privatno i nalaz je bio dobar.Kazali su mi da dosta zavisi od labaratorije gde radis.Ako bas imas frku ti uradi ponovo kao ja.Smarao sam mog lekara sa tim nalazom da me je bilo malo stid posle.Eto ako sam od pomoci.Drad

26.10.2015 14:53 |

Anonimni korisnik

postovani,uradila sam krvnu sliku,leukociti su mi 19,8,ostalo je sve u redu,ali se ja ne osecam dobro,imam bolove u misicima,telo mi podrhtava,sad su me poslali kod interniste,da li mozda vi znate nesto vise,tj odkud toliki leukociti?hvala

20.01.2016 15:28 |

Anonimni korisnik

Moj suprug ima leukocite povecane a svi ostali rezultati su mu u redu. Zasto su povecani?

20.03.2016 23:00 |

Anonimni korisnik

Poviseni su mi leukociti,15.58 ljecnic mi je dala da idem na pregled na zarazni, sada sam se uplasila,dal imam razloga za brigu

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se