Povecan hemoglobin (34420 pregleda)

15.04.2014 12:27 | Anonimni korisnik
pozdrav...imam visok hemoglobin 173 i zelim da znam kako mogu da smanjim hemoglobin osim da ne dajem krv i da ne pijem tablete,ima li nekim prirodnim putem da bih mogao da smanjim hemoglobin....unaprijed zahvala

15.04.2014 12:25 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovani,
Uzroci povisene konc. hemoglobina u krvi su razliciti. Disfunkcija na nivou kostane srzi, anemije, povecana koncentracija eritropoetina na nivou bubrega, u koliko uzimate lekove koji imaju stimulativno dejstvo, slabost srca, disfunkcija pluca... Nista anamnesticki niste naveli. U prilogu treba dostaviti i nalaze KKS, Fe, U vecini slucajeva resavanjem primarnog oboljenja u gore navedenom nizu se regulise i konc. hemoglobina u krvi. Ispustanje krvi - predstavlja jednu od metoda lecenja smanjenjenja opterecenja hemoglobinom, dok u drugim i jedinu metodu izbora. Normalne vrednosti za muskarca su od 138 - 182g/l. Vase pitanje se ne uklapa sa dijagnozom ( imam visok hemoglobin ) i vasim navedenim lecenjem.

16.04.2014 07:24 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Postovani,
Ta koncentracija hemoglobina koju imate uopste nije toliko visoka,to je "jaca krv",dokaz da ste dobrog zdravstvenog stanja i da se dobro hranite.U strukturi hemoglobina stoji struktura hema u ciji sastav ulazi trovalentno gvozdje ,diferencijalno dijagnosticki moze se razmisljati o siderozi i tome slicno ali u ovom slucaju tome nema mesta.Sve je u redu!Pozdrav.

16.04.2014 07:26 |

Doktor Katarina Kuzmanović

Savetujem dobrovoljno davanje krvi u toku akcija Instituta za transfuziju, kao nacin da rasteretite svoj sistem i pomognete drugima da je to mnogo bolje od pustanja krvi koji je stara metoda i koristi se kod neregulisane hipertenzije.

04.12.2017 17:56 |

Anonimni korisnik

Postovani doktore decak od 16 godina trenira fudbal znaci aktivni sportista krvna slika je uredu ali je hemoglobin bio 93 sto je za doktrorku bilo mnogo sad je hemoglobin 170 a pise da su normalne vrednosti od 120-180 da li imam razloga za brigu.Hvala

17.12.2017 18:34 |

Anonimni korisnik

Bicu slobodna da Vam u poruci napisem parametre pa vas molim za kratak komentar. Rezultati su mog sina koji ima 13 god. Visok 189cm, tezina 77 kg.
Eritrociti 5.96
Hemoglobin 151
Hematokrit 0. 454
MVC 76.2
MCH 25.4
MCHC 333
RDW 12.7

Trombociti 286
MPV 7.9
PCT 0.226
PDW 15.9

Leukociti 7.2
Neutrofili 3.2
Limfociti 3.0
Monociti 0.80
Eozinofili 0.2
Bazofili 0
Najljubaznije Vas molim za komentar rezultata.
Vesna Jancic

16.01.2018 22:43 |

Anonimni korisnik

Postovani,
interesuje me vase misljenje na sledece analize

HGB 187
RBC 6.20
HTC 49,9
MCV 80,4
MCH 30.2
MCHC 375
RDW 10,8
PLT 151
MPV 10.1
ALT 20.1
AST 17,5
ustanovljeno je da pacijent ima usporen rad srca. U pitanju je 17godisnji momak, visine 195 tezine 90 kilograma.
Unaprijed zahvalna

16.10.2019 12:14 |

Anonimni korisnik

Postovani,
interesuje me vase misljenje na sledece analize.decak 10.god.bavi se sportom
Leukociti 7.5 4.5 – 11.0 10^9/L Limfociti 43.2 25 – 50 % Monociti 7.5 1.7 – 10 % Granulociti 49.3 25 – 68 %
Eritrociti 5.26 4.0 – 5.4 10^12/L Hemoglobin 161.0 108 – 156 g/L Hematokrit 0.48 0.35 – 0.52 I/L MCV 91.0 80 – 96 fL MCH 30.7 27.0 – 31.0 pg MCHC 335 310 – 370 g/L RDW 12.2 11.6 – 14.5 %
Trombociti 300.0 156 – 408 10^9/L MPV 7.4 6 – 10 fL PCT 0.22 0.01 – 0.28 L/L PDW 14.4 10.0 – 18.0 fL

07.11.2019 15:47 |

Anonimni korisnik

Ggg

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se