Preskakanje,lupanje srca (15743 pregleda)

05.09.2014 08:50 | Biljana Pravilovic
htjela sam da zamolim za savjet,lijek ili šta već jer ću da poludim od preskakanja i lupanja srca,koje me potpuno oneraspoloži,nemam volje,samo bih se povukla i ležala,počelo je prje mjesec dana.odma sam pošla kod doktora napravio mi je EKG i bilo je OK,onda ultrazvuk srca i to je bilo u redu,onda sam nosila HOLTER 24h,koji je pokazao preskakanje,ali doktor kaze da ih ima ali nije ništa strašno,dao mi PROPAFEN od 150mg i MAGNEZIJUM 375mg sa B6 vitaminom da pijem i to je to.Meni je bilo 15 dana super nije se ništa dešavalo i evo opet.Možete li mi reći što da radim dalje,što da pijem,taman sam se obradovala da neće više i opet,nisam navela da inače imam nisak pritisak. Unaprijed HVALA!!!

05.09.2014 13:00 |

Doktor Aleksandra Vojinović

Postovana,
Specijalista je propisao adekvatnu terapiju. Propafen je lek koji se koristi u prevenciji i lecenju aritmija. Savetujem da se javite kardiologu koji Vas leci. Isti ce pregledom i dopunskom dijagnostikom utvrditi o cemu je rec. Ne preuzimajte nista nna svoju ruku ili po savetu drugog bez pregleda i misljenja lekara.

06.09.2014 18:13 |

Doktor Milan Popović

POSTOVANA, pROPAFEN JE LEK KOJI SE KORISTI ZA LEČENJE ARITMIJA. MOZETE LI MI REĆI KOJA JE DIJAGNOZA BILA POSLE PREGLEDA? CESTO SE ARITMIJE, PRESKAKANJE SRCA ILI EKSTRASISTOLE JAVLJAJU I KOD NERVOZNIH OSOBA, KOD OSOBA KOJE KONZUMIRAJU PREVISE KOFEINA ILI KOD INFEKCIJA KOKSAKI VIRUSOM ILI KOD ZELUDACNIH HERNIJA.... RAZLOZI MOGU DA BUDU BROJNI, ALI UZROK NEKAD NE MOZE DA SE OTKRIJE. TREBALO BI DA IZBACITE KAFU IZ UPOTREBE, DA RESAVATE SVOJE PROBLEME PHIHOLOSKE PRIRODE UKOLIKO IH IMATE. MOZDA NE BI BILO LOSE DA URADITE TEST NA KOKSAKI VIRUS...

15.11.2014 10:59 |

Anonimni korisnik

Kafu da izbaci iz upotrebe??? Ja mislim da te to ipak pitanje za specijalistu koji odlucuje o lecenju, vi to pravo nemate Dr Milane.

20.11.2014 17:14 |

Anonimni korisnik

Slazem se sa misljenjem dr Aleksandre propafen je lek koji se ne daje pacijentu tek radi reda ili zato sto pije previse kafe. Ne mora niko da vam kaze koja je dijagnostika valjda je znate kolega, kardiolog obicno ne daje propafen radi reda a da pre toga nije uradio holter idr.dijagnostiku. Posto i dalje imate tegobe posetite kardiologa koji ce pregledati promeniti lek ili ne.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se