Limfna žlezda ispod pazuha se povećava pred menstrualni ciklus (816 pregleda)

27.11.2013 10:04 | Anonimni korisnik
Imam 28 godina, pre dve i po godine, pred svaki ciklus, limfna žlezda ispod pazuha je počela da se uvećava! U početku sam bila jako uplašena, odmah sam uradila mamografiju, sve je bilo u redu. Doktor je rekao da mi se žlezda uvećala, jer mi verovatno počinje ciklus, što je i bilo tačno. Od tada, svaki mesec, 7 dana pred ciklus, žlezda ispod pazuha se uveća, bolna je na dodir, i nestane 1-2 dan ciklusa. Već 4 nedelje sam u drugom stanju. Kao i obično, žlezda se pojavila nekoliko dana pre nego što je ciklus trebalo da krene, i još se nije potpuno povukla! Polako nestaje, ali još mogu da je osetim i bolna je. Moram da napomenem da često radim krvnu sliku, i nije mi do sada pronađeno ništa zbog čega bih trebalo da sam zabrinuta, mada jako brinem zbog ovoga! Šta može da bude razlog? Šta mogu u trudnoci da uradim povodom ovoga?

27.11.2013 10:01 |

Jelena

Problem uvećane limfne žlezde, jednostrano , koja se ciklično pojavljuje, ne sme da se zanemari, pa je potrebno da se sprovede dijagnostika, pre svega ultrazvučni pregled kao i pregled hematologa.

09.01.2019 20:34 |

Anonimni korisnik

Primetio sam da pred ciklus dodje do uvećanja limfni zlezda,koje prodje kako dodje ciklus...takodje sam primetila da pri stresu dolazi do uvećanja zlezda ispod pazuha i podjezicnih zlezda takodje primetila sam jednu promenu na koži ledja malo svrbi na dodir.Da li sve ovo može biti ozbiljno ?Hvala unapred.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se