Da li je možda stimulacija tome uzrok i da li prolaznog karaktera? (854 pregleda)

18.02.2014 09:18 | Anonimni korisnik
U junu prošle godine TSH mi je bio 3.19, u septembru 2,55 (mada malo manji opseg referentnih vrednosti-druga laboratorija), i ostali hormoni (i reproduktivni) u granicama. U okrobru sam radila vantelesnu oplodnju sa stimulacijom gonalom (54 ampule) i menopurom (6 ampula). 2005 je radjena još jedna vantelesna, ali ne znam količinu stimulacije. Obe su bile neuspešne u smislu implantacije. Sad nakon VTO u oktobru, pre par dana, uradila sam TSH i estradiol u ovulacionoj fazi: TSH 0.18 (0.3-5.5) ESTRADIOL 158 (66-cca 600) Brine me TSH pre svega, jer je ispod donje granice.
Da li je možda stimulacija tome uzrok i da li prolaznog karaktera ili je to sad hipotireoza za stalno? Napominjem da sam pre stimulacije pila kontraceptive u trajanju od 3 ciklusa (2 meseca) i primala diferelin inekcije. Takodje napominjem da je VTO radjena zbog lošeg spermograma, i da prethodnih 5 godina ispitivanja ni jedan dr nije primetio eventualne probleme u mom hormonskom statusu.

18.02.2014 09:18 |

Zvoncica

Navedene vrednosti TSH su praktično u granicama normalnih vrednosti i sigurno nisu znak poremećaja rada štitaste žlezde i nije potrebna terapija u tom pravcu. Takođe to ne može biti razlog bilo kakvim tegoba i objašnjenje za probleme koje eventualno imate sa VTO.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se