Zapaljenje semenika uzrokovano virusom zaušaka (58441 pregleda)

04.01.2015 12:30 | Anonimni korisnik
Zapaljenje semenika uzrokovano virusom zaušaka. Kako se leci Zapaljenje semenika uzrokovano virusom zaušaka?

04.01.2015 12:43 |

Anonimni korisnik

Upala testisa može biti veoma neugodan problem ,koji ako se zapusti i ne leči na vreme – može dovesti do brojnih komplikacija pa čak i do steriliteta.

04.01.2015 12:43 |

Anonimni korisnik

UPALA TESTISA SIMPTOMI

Znaci koji upućuju na upalu mošnica jesu otok, crvenilo, osetljivost,osećaj težine u testisima, bolovi u preponama, bol testisa na dodir, otežano mokrenje ,bolna ejakulacija, povišena telesna temperatura,ponekad je i prisutna krv u spermi. Svaki ovaj poremećaj koji prati otežano ili učestalo mokrenje, čak ukoliko se javi i neugodno peckanje pri mokrenju, jasan je signal da trebate potražiti lekarsku pomoć i da vam je pregled testisa kod urologa neophodan. Takođe,orhitis simptomi mogu biti i nelagodan pritisak oko testisa, ili je prisutno lokalno crvenilo kao i povišena temperatura na koži mošnica.Tada bez odlaganja i prevelikog razmišljanja trebate posetiti urologa, jer je najverovatnije u pitanju upala testisa – orhitis koja može ostaviti poprilične posledice na muško zdravlje.

04.01.2015 12:44 |

Anonimni korisnik

ORHITIS I EPIDIDIMITIS

Testisi (mošnice) su muške polne žlezde zadužene za proizvodnju spermatozoida koji se prvo skupljaju u pasemeniku a odatle preko šireg kanala, koji je ujedno i sastavni deo semenovoda, dospevaju kroz prostatu i u mokraćovod. Orhitis predstavlja virusnu ili bakterijsku upalu jednog ili oba testisa, koja ipak nije tako česta kao epididimitis (infekcija pasemenika), ali je ozbiljnija, jer može uzrokovati smanjivanje funkcije polnih i reproduktivnih žlezda i uzrokovati neplodnost kod muškarca i sterilitet .
UPALA TESTISA UZROK OBOLJENJA

Kada je u pitanju virusna upala testisa, u skoro 70% slučajeva reč je o posledici mumpsa – zauški,dok su u slučaju bakterijijske upale najčešći izazivači ešerihija koli,stafilokoka i streptokoka,te uzročnici seksualno prenosivih oboljenja kao što su gonoreja i hlamidija. Postoje faktori koji podstiću stvaranje podloge za razvoj upale testisa, kao što su na primer operativni zahvati, dugogodišnje korišćenje katetera, rizično seksualno ponašanje, učestale urinarne infekcije i drugo..
ZAUŠKE I STERILITET

Zauške su zarazna bolest uzrokuje ih virus koji napada žlezdana tkiva, na prvom mestu on napada pljuvačne, zatim i semene žlezde, dok dosta ređe pankreas i štitnjaču. Zauške kod dece su puno češće nego kod odraslih (ukoliko ih nisu preležali u detinjstvu), a ostavlja trajan imunitet. Komplikacija zauški jeste zapaIjenje semenih žlezda (semenika kod muškaraca i jajnika kod žena), koja je retka kod dece, a češća je kod mladića i devojaka, naročito kod muškaraca: tada se dešava da jedan ili čak oba testisa oteknu, oni tada postaju preosetljivi i po završetku bolesti ,neretko im je i smanjen obim.U težim slučajevima zauške umeju izazvati čak i sterilitet..
UPALA TESTISA KOJU UZROKUJE HLAMIDIJA

Hlamidija je bolest koja je polno prenosiva i može inficirati naš urinarni trakt i epididimis (to je deo muškog genitalnog sistema koji sprovodi spermu od testisa do semevoda), kao posledica može izazvati epididimitis (upala semenih kanalića -semovoda), otok ili upala testisa, kao i bolovi u testisima.Pored terapije koju je propisao vaš lekar, u borbu protiv hlamidije mogu se uključiti i različite biljke koje imaju antibakterijsko dejstvo, kao što su beli luk, borovnica, limun, ehinacea, crni luk, žalfija.Takođe, bilo bi izuzetno važno da se jedno vreme drži alkalna dijeta , kako bi se organizam alkalizovao i tako lakše izborio protiv infekcije. U narodnoj medicini pelin je nezaobilazan lek protiv hlamidije i može se koristiti u obliku čaja ili tinkture.Više pročitajte u našem članku lečenje hlamidije..


Dodatne informacije : dijetamesecevemene.com/zdravlje/upala-testisa-simptomi-uzrok-orhitis/

02.10.2018 19:32 |

Anonimni korisnik

do homework for me do your assignment do my homework statistics homework help online

05.10.2018 18:13 |

Anonimni korisnik

writing services paper writing service my paper writer writing services

10.10.2018 17:23 |

Anonimni korisnik

wh0cd6161 atomoxetine price

11.10.2018 21:58 |

Anonimni korisnik

installment loans online personal loan status direct lender installment loans installment loan

12.10.2018 12:17 |

Anonimni korisnik

loans zoom reviews loans direct direct loans loans direct

14.10.2018 04:08 |

Anonimni korisnik

wh0cd6161 cipro

14.10.2018 08:28 |

Anonimni korisnik

wh0cd6161 atenolol 50 mg tablets

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se