Tumori urinarnog trakta i mokraćne bešike (1490 pregleda)

23.12.2014 10:43 | Anonimni korisnik
Tumori urinarnog trakta i mokraćne bešike. Da li je istina da su tumori mokracne besike medju najcescim tumorima kod coveka? Kako se ono manifestuju i kako se lece?

24.12.2014 09:15 |

Anonimni korisnik

Pojava krvi u mokraći bez ikakvih bolova, pa makar se javila i pri samo jednom mokrenju, često je znak prisustva malignog tumora na bubregu ili mokračnim potevima i bešici. Već prva bezbolna hematurija je znak alarma i neophodno je što pre obaviti detaljno ispitivanje urinarnog trakta da bi se isključilo ili potvrdilo prisustvo tumora na urinarnom traktu i odmah započelo odgovarajuće lečenje. Dakle, najvažniji znak ovih tumora je pojava krvi u mokraći (hematurija) bez propratnih bolova. Samo jedno bezbolno mokrenje krvi je obavezan razlog za javljanje urologu!

Tumori mokračne bešike spadaju medju najčešće tumore kod čoveka i javljaju se češće u starijoj životnoj dobi. Tumor u mokraćnoj bešici se u večini slučajeva može uspešno ukloniti operacijom kroz mokraćni kanal, a zatim se pacijent redovno kontroliše u odredjenim vremenskim intervalima zbog visokog rizika da se tumor pojavi ponovo. Sama operacija traje 15-60 minuta i pacijent sutradan ili prekosutra ide kući.

Treba naglasiti da od toga kako je uradjena prva operacija tumora, tj. od iskustva urologa koji je izvodi, u velikoj meri zavisi dalji tok bolesti i sudbina pacijenta. Nije, dakle, svejedno da li će Vas operisati urolog koji ima relativno malo iskustvo ili je već uradio više hiljada ovih operacija.

Tumori na bubregu ili mokraćnim putevima izmedju bubrega i bešike zahtevaju otvorenu operaciju i nešto duže zadržavanje u bolnici. Takodje se mogu uspešno operisati i u Bel medic-u.

Sem ovde navedenih, na Internet prezentaciji Bel medic-a možete naći i druge operacije i intervencije iz oblasti urologije koje se uspešno i od strane najeminentnijih stručnjaka , uz maksimalnu sigurnost po pacijenta i komforne smeštajne uslove, izvode u našoj ustanovi.

* Ukoliko želite da primate obaveštenja vezana za ovu temu morate biti prijavljeni.

Registracija

Uloguj se

Registruj se