Medicinski informativni portal
Naslovna / Fitness

Brze i efikasne vežbe za uklanjanje podbratka

Priredio/la: M.R.
17:00 - 28. 02. 2021.

Stimulacijom vratnih i mišića lica uz vežbanje kraće od desetak minuta dnevno, možete da učinite mnogo da ova neprijatna i estetski neugodna pojava nestane

Ne očajavajte ako vam se pojavi podbradak, malo discipline i dnevnog vežbanja može da pomogne Foto: Shutterstock

Glavni razlog nastajanja podbratka i kod žena i kod muškaraca je prekomerna težina, slede neaktivan način života i višak kilograma. Svi mišići koji se ne koriste često počinju da gube tonus pa to važi i za mišiće ispod kostiju vilice, a kako idu godine, koža se opušta i gubi elastičnost. Uz ove vežbe koje će vam sigurno pomoći da izgubite podbradak ako budete redovni i uporni, trebalo bi i da smanjite unos soli i da redovno pijete vodu, minimum osam čaša dnevno (preporučuje se i više).

Vežba 1: Donja vilica napred – nazad

1: Položaj donje vilice Foto: Youtube prtsc

Stanite u stav sa stopalima razmaknutim u širinu kukova, sa rukama na bokovima. Gledajte pravo. Izbacite donju vilicu unapred i zadržite 3 sekunde, a onda otpustite (vratite nazad). Ponovite vežbu 10 puta.

Vežba 2: Osmeh, pa u „O“

2. 5 X 5 sekundi u „O“ iz širokog ravnog osmeha Foto: Youtube prtsc

Gledajte pravo, mišićima lica fingirajte širok osmeh tako da su vam usne spojene, neka vam se „smeju“ obrazi. Iz tog položaja napravite usnama oblik „O“, i tako ostanite 5 sekundi. Vežbu ponovite 5 puta.

Vežba 3: Pritiskom na čelo glava gore – dole

3. Dlan, čelo, blago gore – dole Foto: Youtube prtsc

Punom širinom stavite dlan na čelo i blago gurajte glavu gore, pa dole, u 3 serije 10 puta. Dobro je da i u ovoj vežbi donja vilica bude isturena napred.

Vežba 4: Ruke na potiljku, pogled levo – desno

4: Ruke, potiljak, levo – desno Foto: Youtube prtsc

Stavite ruke na potiljak, laktovi neka budu što ispravljeniji da osetite zatezanje u lopaticama. Okrenite pogled i glavu u levu stranu do kraja, pa u desnu, neka potez bude lagan i traje do 3 sekunde. Uradite 2 seta po 10 puta u obe strane tj.u oba pravca.

Vežba 5: Glava gore, levo – desno

5: Stav mirno i rad glavom Foto: Youtube prtsc

Stanite u stav mirno i podiginite glavu nagore, sa isturenom donjom vilicom. Laganim pokretima idite levo ka ramenu, celom glavom, pa udesno, ka desnom ramenu.  I ovu vežbu uradite u 2 seta po 10 puta u svaku stranu, sa pauzom od minut između turnusa.

Nevezano za sve ove vežbe, ono što će sigurno pomoći je povremeno lagano lupkanje ispruženim prstima po podbratku odozdo. Ova vežba podstiče cirkulaciju i zatezanje mišića a možete da je radite kad god ste u prilici.

 

 

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend